Όλοι οι τρόποι για να αποφύγεις επιτυχώς το κρυολόγημα σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλοι οι τρόποι για να αποφύγεις επιτυχώς το κρυολόγημα σύμφωνα με τους ειδικούς

Βρήκαμε πώς θα ενισχύσεις και θα προφυλάξεις το ανοσοποιητικό σου.

Μπορεί τον τελευταίο χρόνο να προφυλασσόμαστε κυρίως από τον covid-19 ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν αρκετοί ακόμη ιοί. Το κοινό κρυολόγημα είναι πιο συχνή αιτία ασθένεις και πρόκαιται για μια ιογενής λοίμωξη του λαιμού και της μύτης. Ο ρινοϊός (κοινό κρυολόγημα) είναι εύκολο να εντοπιστεί και περιλαμβάνει συμπτώματα όπως ρινική καταρροή, πονόλαιμος, βήχας, συμφόρηση, ήπιοι πόνοι στο σώμα, έντονο φτέρνισμα και πονοκέφαλος.

Όσο ακόμη βρισκόμαστε εν μέσω της χειμερινής περιόδου, είναι απαραίτητο να προσέχουμε ιδιαίτερα για να μην αρρωστήσουμε. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικοί τρόποι προφύλαξης, τους οποίους οφείλεις να γνωρίζεις και να εφαρμόζεις. Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί.

1) Επένδυσε σε έναν αφυγραντήρα

Η υγρασία που συσσωρεύεται στο χώρο είναι από τα πιο συχνά αίτια κρυολογήματος. Ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει σημαντικά να κρατήσεις υγρές τις βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης σου. Οι ξηρές βλεννώδεις μεμβράνες στη μύτη εμποδίζουν την ικανότητα του σώματος να παγιδεύει τα μικρόβια με αποτέλεσμα να αρρωσταίνεις.

2) Πάρε συμπλήρωμα βιταμίνης D

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που δεν παίρνουν αρκετή βιταμίνη D είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με συμπτώματα βήχα, ξηρολαιμία και βουλωμένη μύτη.

3) Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τα χέρια σου με αντισηπτικό όσο πιο συχνά μπορείς. Όταν επιστρέφεις στο σπίτι κάνε καλό πλύσιμο και απόφυγε να αγγίζεις το πρόσωπο, τα μάτια και τη μύτη με βρώμικα χέρια.

4) Μην ξεχνάς να καθαρίζεις το κινητό σου

Το κινητό είναι ένα από τα πράγματα που αγγίζουμε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεγάλη εστία μικροβίων. Φρόντισε να το καθαρίζεις όσο πιο τακτικά μπορείς με αντισηπτικά μαντηλάκια.

5) Κάνε καλό και επαρκή ύπνο

Οι ειδικοί συνιστούν 7-9 ώρες ύπνου ημερησίως για την διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε βέλτιστα επίπεδα.

6) Πες ναι στα προβιοτικά

Κατανάλωσε τροφές όπως γιαούρτι, combucha ή αγόρασε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής από το φαρμακείο.

Δες επίσης: Σταφυλόκοκκος: Ποιοι είναι οι συχνότεροι τρόποι μετάδοσης (εικόνες)