Ποια είναι τα συμπτώματα των μεταλλάξεων του Covid-19 που πρέπει να ξέρεις;

Ποια είναι τα συμπτώματα των μεταλλάξεων του Covid-19 που πρέπει να ξέρεις;

Τ ι έχει αλλάξει με τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Μετά την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, νεότερα στελέχη Covid βρήκαν το δρόμο τους στην Ινδία. Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές, τουλάχιστον 4 άτομα έχουν βρεθεί θετικά με τη μετάλλαξη του ιού της νότιας Αφρικής και ένας άνθρωπος έχει τη μετάλλαξη της Βραζιλίας. Αυτή η είδηση έρχεται σε ένα σημείο όπου ο αριθμός των περιπτώσεων στην Ινδία έχει φτάσει σε ένα εκπληκτικά χαμηλό επίπεδο.

Αν και οι μεταλλάξεις με οποιονδήποτε ιό δεν είναι ασυνήθιστες, η πρόσφατη τάση ανησυχητικών αριθμών είναι αυτό που το καθιστά τόσο τρομακτικό. Μια ανάλυση των περιπτώσεων παγκοσμίως έδειξε ότι οι νεότερες μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές, μολυσματικές και μπορεί ακόμη και να φέρουν περισσότερα συμπτώματα από όσα γνωρίζαμε προηγουμένως.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα πιο θανατηφόρα στελέχη COVID και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις. Πώς διαφέρουν οι παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής από το στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου;

Η παραλλαγή του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η πιο απειλητική μέχρι στιγμής, με υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης και θνησιμότητας. Ωστόσο, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή και η βραζιλιάνικη θα μπορούσαν να είναι ίδιες με τη βρετανική, προκαλώντας έτσι φόβους. Σύμφωνα με τις αναφορές, και οι τρεις παραλλαγές φέρουν τον ίδιο γενετικό κώδικα (μετάλλαξη), δηλαδή E484K, ο οποίος του επιτρέπει να αποφύγει τις ανοσολογικές άμυνες στο σώμα, οδηγώντας σε άμεση μόλυνση.

Οι ειδικοί για τις ασθένειες μπόρεσαν επίσης να παρατηρήσουν ότι και οι δύο εν λόγω παραλλαγές, οι νοτιοαφρικανικές και οι βραζιλιάνικες παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές από ό, τι προηγουμένως είχαν σκεφτεί. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόδειξη ότι είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια ή θνησιμότητα.

Είναι τα συμπτώματα διαφορετικά; Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Ένας υψηλότερος ρυθμός μετάδοσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων και να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο της πανδημίας. Οι παραλλαγές έχουν γενετικούς κώδικες που σημαίνει ότι μπορεί να διαφέρουν ως προς τα μέσα αλληλεπίδρασης με το σώμα μας ή παρουσίασης συμπτωμάτων. Όμως, δεδομένου ότι είναι μια σχετικά νέα εξέλιξη, δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία τώρα.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν με τις νεότερες παραλλαγές COVID εμφανίζουν μια διαφορετική πληθώρα συμπτωμάτων, τα οποία είναι επίσης διαφορετικά από τα κλασικά. Η γνώση αυτών των συμπτωμάτων ή αυτών που μπορεί να χρειαστεί να εντοπίσεις θα σε βοηθήσει να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα γρηγορότερα. Εδώ είναι τα γενικά συμπτώματα που εμφανίζονται με τις νεότερες παραλλαγές COVID αυτή τη στιγμή.DPG Network