Πόσο ασφαλές είναι να επισκεφθείς τους γονείς σου που έκαναν το εμβόλιο για τον covid-19

Πόσο ασφαλές είναι να επισκεφθείς τους γονείς σου που έκαναν το εμβόλιο για τον covid-19

Τι συμβαίνει τώρα που οι δικοί σου έκαναν το εμβόλιο κόντρα στον covid-19.

Αν και το εμβόλιο ενάντια στον COVID-19 σίγουρα ήρθε για να προσφέρει προστασία, χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέχρι να επιστρέψουμε στην προηγούμενή μας ζωή.

Αυτό ισχύει επειδή τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια πολλών μεγαλυτέρων δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Οπότε, είναι καλύτερο οι επισκέψεις να συνεχίσουν να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και αν πρέπει να βρεθείτε σε έναν κλειστό χώρο, να φοράτε μάσκα και να είστε λίγα άτομα.

Ένας από τους λόγους που συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας είναι το γεγονός ότι το εμβόλιο είναι κατά 95% και όχι 100% αποτελεσματικό ενάντια στον κορονοϊό.

Έτσι, αν και οι μεγαλύτεροι σίγουρα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα έχοντας στο νου ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους μπορεί να έρχονται σε επαφή με περισσότερα άτομα και ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού είναι μεγαλύτερος.

Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να παραμένουμε στο σπίτι και να ελέγχουμε ότι δεν παρουσιάζουμε κάποιο σύμπτωμα 10 ημέρες πριν κανονίσουμε να επισκεφθούμε τους γονείς μας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μόλις θα έχουν εμβολιαστεί όλοι στον κοινωνικό μας περίγυρο, τότε ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID-19 θα έχει μειωθεί σημαντικά. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να νιώθουν μεγαλύτερη άνεση περνώντας τον χρόνο τους με τους συνομήλικούς τους που έχουν επίσης εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί εξηγούν τις τελευταίες ημέρες τα οφέλη της διπλής μάσκας στη ζωή μας. Αρκεί, να φοράμε τη διπλή ή τη μονή μάσκα σωστά!