3 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να χάσεις βάρος

3 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να χάσεις βάρος

Νιώθεις πως έχεις βαρύνει αρκετά;

Η καραντίνα ήταν –και είναι ακόμη- μια συνθήκη που έχει βοηθήσει ή δυσκολέψει τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους. Το σημαντικότερο κομμάτι αυτής, είναι πως μας κράτησε υγιείς και ασφαλείς από τον κορονοϊό. Σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως έχει επηρεάσει υπέρ του δέοντος την ψυχολογική μας κατάσταση, αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Και εξηγούμαστε: οι άνθρωποι στην καραντίνα χωριστήκαμε σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που τρώγοντας και τσιμπολογώντας πήραν πολλά κιλά, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη φορά, και σε εκείνους που τη βρήκαν ως μια αφορμή να κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους, να γυμναστούν, να τραφούν σωστά και να χάσουν κιλά.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, σε αυτούς που πήραν κιλά δηλαδή και τώρα «υποφέρουν» θα σου πούμε υπομονή. Υπάρχουν φορές που δεν αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε πάρει πολλά κιλά μέχρι που θα γίνει κάτι και θα χτυπήσει το καμπανάκι μέσα μας και θα ξεκινήσουμε την αντίθετη πορεία.

Νιώθεις κι εσύ πως έχεις πάρει πολλά κιλά και πρέπει να χάσεις βάρος; Ιδού 3 σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις πως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τρως και να ξεκινήσεις διατροφή για να χάσεις βάρος.

#1. Δυσκολεύεσαι πολύ να περπατήσεις μια μεγάλη απόσταση

Εάν δυσκολεύεσαι να κάνεις καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα μέχρι το αυτοκίνητό σου ή το να ανεβαίνεις σκάλες, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι το υπερβολικό βάρος επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου, λέει η Wendy Leonard, RDN, ιδρύτρια της Rhode Island Nutrition Therapy. Όταν συμβαίνει αυτό, η απώλεια κάποιου βάρους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την πίεση στις αρθρώσεις σου, κάτι που θα μειώσει τον πόνο και τη δυσκολία.

#2. Έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση

Εάν έχεις υψηλό ΔΜΣ, η απώλεια μόλις δυόμιση κιλών θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σου πίεσης, καθώς το καρδιαγγειακό σου σύστημα δεν χρειάζεται να εργάζεται τόσο σκληρά για να τροφοδοτήσει το σώμα σου με οξυγόνο.

Πράγματα όπως η αλλαγή της διατροφής σου και η αύξηση της σωματικής σου δραστηριότητας, που συνήθως συμβαδίζουν με υγιή απώλεια βάρους, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης μακροπρόθεσμα - ανεξάρτητα από το εάν συνεχίζετε να χάνεις βάρος ή όχι.

#3. Ο γιατρός σου λέει ότι έχεις υψηλή χοληστερόλη

Και πάλι, δεν είναι απαραίτητα η ίδια η απώλεια βάρους που θα σε βοηθήσει, αλλά οι συνήθειες που ταιριάζουν με αυτό, όπως η ενσωμάτωση περισσότερων θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σου και η πιο συχνή άσκηση. Η αλλαγή της άσκησης και της διατροφής μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη και να αυξήσει την καλή χοληστερόλη στο σώμα σου, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.



Κεντρική φωτογραφία και gallery: pexels.com