Ξυπνάς συχνά με πονοκέφαλο; Να τι φταίει

Ξυπνάς συχνά με πονοκέφαλο; Να τι φταίει

Οι λόγοι που σε κάνουν να ξεκινάς τη μέρα σου κακοδιάθετη και με έντονη ημικρανία.

Το σενάριο έχει ως εξής: Έπεσες για ύπνο στο κρεβάτι σου, κοιμήθηκες περίπου οκτώ ώρες και ξύπνησες το πρωί με έναν απίστευτο πονοκέφαλο. Πονούσε το κεφάλι σου από το ύψος του αυχένα μέχρι όλη την περιοχή γύρω από τα μάτια και εσύ κυριολεκτικά δεν μπορούσες να πάρεις τα πόδια σου.

Το ξέρεις ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα, έτσι; Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Archives of Internal Medicine, ένας στους δεκατρείς ανθρώπους έχει συχνά πονοκεφάλους το πρωί. Και η πρώτη σκέψη που κάνουμε σχεδόν όλοι είναι… να τρέξουμε να βρούμε μια κούπα καφέ μήπως και καταπολεμηθεί το πρόβλημα, αλλά και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Σίγουρα κι εσύ έχεις βρεθεί σε αυτήν τη θέση και έχεις πει άπειρες φορές «Θεέ μου δεν αντέχω άλλο». Έχεις ψάξει να βρεις την αιτία, έχεις σκεφτεί τι έκανες και φταίει όλο αυτό και, βέβαια, έχεις αναρωτηθεί αν είσαι άρρωστη. Και τα πρώτα λεπτά αυτής της σκέψης έχεις πανικοβληθεί μήπως και είσαι θετική στον κορονοϊό.

Κατ’ αρχάς ψυχραιμία! Όλα λύνονται και όλα αντιμετωπίζονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε, υπάρχουν πέντε συγκεκριμένοι λόγοι που ευθύνονται για τους πρωινούς πονοκεφάλους σου. Ανακάλυψέ τους στην παρακάτω gallery και…αναλογίσου. Εσύ γιατί τελικά ξυπνάς τα πρωινά με έντονο πονοκέφαλο;

Διάβασε ακόμα: Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ σε κάποιον που αντιμετωπίζει διατροφικές διαταραχές;