Ο μεγάλος μύθος που συνεχίζουμε να πιστεύουμε για την προστασία των επιφανειών

Ο μεγάλος μύθος που συνεχίζουμε να πιστεύουμε για την προστασία των επιφανειών

Τι πρέπει να προσέχουμε.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουν τα χέρια, τα σπίτια, τα αυτοκίνητά τους, τα πάντα γενικώς. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ του απλού σκουπίσματος, του καθαρισμού και της απολύμανσης.

Όσο κι αν νομίζουμε πως με το να περνάμε με ένα καθαρό πανί τις μολυσμένες επιφάνειες, καθαρίζουμε ουσιαστικά, όπως λένε οι ειδικοί αυτό δεν αποτελεί λύση. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ο καθαρισμός απλώς απαλλάσσει τους επιφανειακούς λεκέδες και τη βρωμιά, δεν απαλλάσσει εντελώς την επιφάνεια από οργανισμούς που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι.

Το περιοδικό Healthline αναφέρει ότι ο καθαρισμός είναι ένας τρόπος που εξαλείφει τα μικρόβια από επιφάνειες και αντικείμενα, οπότε όταν προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ιούς μακριά από τα προσωπικά μας αντικείμενα, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την απομάκρυνση επιβλαβών μικροοργανισμών.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη χρήση ανάμεικτων προϊόντων για την απολύμανση του περιβάλλοντός μας, υπάρχει μια μεγαλύτερη διαδικασία, από έναν απλό ψεκασμό ή ένα σκούπισμα.

EPIFANEIEES6

Η κοινή λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τα απολυμαντικά είναι ότι απαλλάσσουν τα βακτήρια και τους ιούς με μία κίνηση. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Χρειάζεται χρόνος για ένα απολυμαντικό να σκοτώσει παθογόνα που προκαλούν ασθένειες.

«Για να περάσει ένα απολυμαντικό το τεστ, το πρωτόκολλο επιτρέπει στην πραγματικότητα έως και 10 λεπτά χρόνου παραμονής του σε μια μολυσμένη επιφάνεια», δηλώνει ο ειδικός καθαρισμού Steve Hengsperger στο Real Simple. Γι' αυτό πρέπει να ελέγχουμε πάντοτε την ετικέτα στα προϊόντα μας για να βεβαιωθούμε ότι τα χρησιμοποιούμε σωστά και ότι δεν πετάμε τα χρήματά μας άσκοπα.