7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν φιλάς κάποιον

7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν φιλάς κάποιον

Θα πάθεις πλάκα μόλις μάθεις.

Το να φιλάς κάποιον που αγαπάς δεν κάνει μόνο εσένα και τον σύντροφό σου να νιώθεις καλά και ενισχύεις τον δεσμό σου. Αποδεικνύεται, πως έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχεις τη διάθεση να φιλήσετε το αγαπημένο σου πρόσωπο όταν έχετε πονοκέφαλο, αλλά αυτό ακριβώς μπορεί να σε βοηθήσει να το ξεφορτωθείς.

Κι επειδή αυτό μας κέντρισε το ενδιαφέρον πολύ, ψάξαμε και βρήκαμε τα οφέλη που έχει στο σώμα σου γενικά το να φιλάς κάποιον.

#1. Οι αρτηρίες σου μπορεί να είναι πιο υγιείς.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που φιλούσαν συχνότερα είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Όταν φιλάς, το σώμα σου αρχίζει να παράγει περισσότερη ωκυτοκίνη. Αυτή η ορμόνη βοηθά στην ανακούφιση του στρες και του άγχους, που μπορούν να συμβάλουν σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Το φιλί μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σου πίεση.

#2. Η αλλεργική σου αντίδραση μπορεί να γίνει λιγότερο έντονη.

Το φιλί μειώνει το άγχος και σε γεμίζει με θετικά συναισθήματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αλλεργιών. Ωστόσο, πρέπει να έχεις κατά νου ότι εάν ο σύντροφός σου έτρωγε κάτι στο οποίο είσαι αλλεργική, μπορεί να σου προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Δες περισσότερα στη gallery παρακάτω.