Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορούν να σου προκαλέσουν ταχυπαλμία, σύμφωνα με τους ειδικούς

Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορούν να σου προκαλέσουν ταχυπαλμία, σύμφωνα με τους ειδικούς

Σε τι είναι «επιρρεπείς» οι χτύποι της καρδιάς μας.

Η αίσθημα των γρήγορων παλμών της καρδιάς μπορεί να είναι τρομακτική για τους περισσότερους ανθρώπους εμπειρία. Η αιτία των ανωμαλιών του καρδιακού παλμού σχετίζεται συχνά με την καφεΐνη, το στρες ή κρίσεις άγχους, οι οποίες είναι και οι πιο δύσκολες για να αντιμετωπιστούν-.

Η εμπειρία των συμπτωμάτων της ταχυπαλμίας δεν είναι σίγουρα μια διασκεδαστική εμπειρία, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να μην ανησυχούν πολύ όταν τους συμβαίνει.

«Το να πιστεύεις ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά με την καρδιά σου είναι ένα τρομακτικό συναίσθημα. Η ταχυπαλμία μπορεί να σε κάνει να φοβάσαι το χειρότερο, αλλά οι αυξημένοι χτύποι των παλμών της καρδιάς στην πραγματικότητα είναι αρκετά συνηθισμένοι και συνήθως δεν εκπέμπουν ανησυχείς», λέει ο Δρ Andrea Tordini, κλινικός καρδιοηλεκτροφυσιολόγος της Ιατρικής Κλινικής της Φλόριντα. «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αγνοήσουμε και τελείως», πρόσθεσε. «Σπάνια, όμως θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης».

Εάν αισθανθείς αίσθημα αυξημένων παλμών της καρδιάς που διαρκούν περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα και εάν η αίσθηση συνοδεύεται από δύσπνοια, ζάλη ή πόνο στο στήθος, τότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείς το γιατρό σου αμέσως, γιατί μπορεί πίσω από αυτά τα συμπτώματα να βρίσκεται ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Μπορεί ο καφές να προκαλέσει ταχυπαλμίες;

Η καφεΐνη μάς έρχεται συχνά στο μυαλό όταν νιώθουμε ταχυπαλμία, ειδικά όταν κάποιος πίνει πάρα πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, κάθε άτομο έχει διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας στην καφεΐνη. Ένα άτομο μπορεί να πίνει δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα ως μέρος της καθημερινής του ρουτίνας και μπορεί να αισθάνεται εντελώς καλά. Εν τω μεταξύ, για κάποια άλλα άτομα ακόμα και ένα φλυτζάνι μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς. Για εκείνους η κατανάλωση περισσότερου από ενός φλιτζανιού καφέ μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ναυτία, αίσθημα άγχους, πονοκεφάλους και αίσθημα έντονων παλμών της καρδιάς. Η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης μπορεί επίσης να κάνει ένα άτομο να κοιμάται λιγότερο. Το να μην ξεκουράζεσαι καλά τη νύχτα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς. Να θυμάσαι πως ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν καρδιακές προσβολές και να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη και εγκεφαλικού επεισοδίου.



Το αλκοόλ και η σοκολάτα μπορούν να προκαλέσουν ταχυπαλμίες;

Σύμφωνα με μια μελέτη από το European Heart Journal, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αίσθημα γρήγορων παλμών της καρδιάς, ακόμη και καρδιακές αρρυθμίες. Οι ειδικοί πραγματοποίησαν μια μελέτη (με 3.028 εθελοντές) κατά τη διάρκεια του Oktoberfest του Μονάχου το 2015, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να καταναλώσουν μπύρα. Για άτομα που σπάνια πίνουν αλκοόλ, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας προκάλεσε κάψιμο στο στήθος. Τα αναψυκτικά με καφεΐνη, όπως τσάι, ενεργειακά ποτά και ορισμένοι τύποι σόδας μπορούν επίσης να προκαλέσουν αίσθημα παλμών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τι συμβαίνει όμως με τη σοκολάτα; Δες στη gallery που ακολουθεί...