Κοιμάσαι σε σατέν μαξιλάρια ή δεν έμαθες ακόμα τα νέα;

Κατερίνα Ιωακείμ
Κοιμάσαι σε σατέν μαξιλάρια ή δεν έμαθες ακόμα τα νέα;

Γιατί δεν μου το είχατε πει νωρίτερα; Το μετάξι κάνει καλό στον ύπνο, στα μαλλιά, στην επιδερμίδα και στο sexiness! Τέλειο;

Η αλήθεια είναι ότι τα σατέν σεντόνια και μαξιλάρια δεν τα είδα ποτέ με καλό μάτι. Κάποιος κάπου μου είχε πει ότι το σατέν «δεν αναπνέει» και ότι είναι σούπερ εκνευριστικό γιατί γλιστράει. Ήταν από εκείνες τις «άχρηστες πληροφορίες» που αποθηκεύονται στη μνήμη σου και τις θεωρείς δεδομένες.

Κι επειδή υποψιάζομαι ότι κάτι ανάλογο ίσως έχει πάρει και το δικό σου αυτί... μοιράζομαι asap την πληροφορία που μόλις διάβασα και θα με κάνει να αλλάξω σεντόνια/ μαξιλάρια μεσημεριάτικα.

Το μετάξι προφυλάσσει το πρόσωπό σου από τις ρυτίδες!

Έχεις προσέξει ότι κάποιες φορές δημιουργούνται σημάδια στο πρόσωπο από την τριβή του στο μαξιλάρι; Συνήθως γελάς στον καθρέπτη γιατί μοιάζουν σαν… τσαλακωμένο αποτύπωμα αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να το δεις κάπως πιο σοβαρά το θέμα.

Έρευνες δείχνουν πως με την πάροδο του χρόνου οι «πρωινές πτυχές» από το μαξιλάρι μπορεί να γίνουν ρυτίδες. Το μετάξι, λόγω της εξαιρετικά λείας μορφής του, μειώνει την τριβή και τα τραβήγματα της επιδερμίδας. OMG!

Επιπλέον το μετάξι είναι πολύ πιο «ευγενικό» με την περιοχή κάτω από τα μάτια που, όπως ήδη γνωρίζεις, η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και ευάλωτη. Κι αν είσαι από εκείνες που στριφογυρνούν διαρκώς στο κρεβάτι, καλού κακού φόρεσε μια σατέν υφασμάτινη μάσκα ματιών για έξτρα προστασία.

Εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα γενικά, τότε τα μεταξωτά μαξιλάρια και σεντόνια είναι πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις κοκκινίλες στο δέρμα που αφήνει η τριβή με άλλα υφάσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια έρευνα, το σατέν σε αντίθεση με το βαμβάκι δεν απορροφά υγρασία από τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα εάν έχεις λεπτή και ευαίσθητη τρίχα να δεις διαφορά με τη χρήση μιας σατέν μαξιλαροθήκης (πιο λαμπερά και ανάλαφρα μαλλιά).

Το μεγαλύτερο όφελος, όμως, που μπορεί να σου προσφέρει το μετάξι δεν έχει σχέση με την ομορφιά αλλά… με την ηρεμία σου! Θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις την ποιότητα του ύπνου σου καθώς έχει παρατηρηθεί πως λίγα υφάσματα μπορούν να σου παρέχουν αυτή την αίσθηση πολυτέλειας και απόλαυσης ενώ κοιμάσαι.

Τα σατέν σεντόνια και μαξιλάρια, λοιπόν, σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να νιώσεις πιο ήρεμη στον ύπνο σου. Και βέβαια η αίσθηση του σατέν στο κρεβάτι σου είναι σαφώς πιο σέξι (if you know what I mean!).