Covid self-test: Πώς θα το κάνεις σωστά μόνη σου; (vid)

Covid self-test: Πώς θα το κάνεις σωστά μόνη σου; (vid)

Ένα βίντεο που θα σε βοηθήσει να το κάνεις σωστά.

Είμαστε όλοι κουρασμένοι από την πανδημία Covid-19, αλλά οι ενέργειές και οι πράξεις μας μπορούν ακόμα να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας με κάθε δυνατό τρόπο. Με τους αυτοελέγχους οι άνθρωποι προστατεύουν τόσο τη δική τους υγεία όσο και την υγεία των αγαπημένων τους.

Ο αυτοέλεγχος COVID-19 είναι υποχρεωτικός για ορισμένες κατηγορίες ατόμων, όπως εξηγείται παρακάτω. Εάν έχεις κάνει ένα test στο σπίτι και είναι θετικό για τον νέο κορονοϊό, μπορείς να κάνεις κι ένα δεύτερο για να επιβεβαιώσεις το πρώτο αποτέλεσμα της δοκιμής. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ιδιωτικά, είτε σε δημόσιο ίδρυμα εντός των επόμενων 24 ωρών.

Πού μπορώ να βρω self test;

Self test μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Οι ενήλικες μαθητές λαμβάνουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους δείχνοντας το AMKA, ΠΑΑΥΠΑ (Απόδοση Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού) ή προσωρινό AMKA και ένα έγγραφο αναγνώρισης (όπως η κάρτα ασύλου ή η άδεια διαμονής). Για τους ανήλικους μαθητές, οι γονείς / κηδεμόνες μπορούν να λάβουν το τεστ, το AMKA, ΠΑΑΥΠΑ ή προσωρινό AMKA του μαθητή και ένα δικό τους έγγραφο (γονείς / κηδεμόνες).

Το πώς θα κάνεις το τεστ μπορεί να ακούγεται δύσκολο ή τρομακτικό, όμως δεν είναι. Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο που θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις τη διαδικασία και να κάνεις το τεστ εύκολα και γρήγορα.