Νιτρικά στο νερό; Πώς και γιατί επιβαρύνουν την υγεία σου!

Νιτρικά στο νερό; Πώς και γιατί επιβαρύνουν την υγεία σου!

Αν προσπαθείς να ακολουθείς γενικά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε πιθανότατα τηρείς τον «κανόνα» που θέλει να δίνεις έμφαση στην ενυδάτωση του οργανισμού σου, καταναλώνοντας περίπου δύο λίτρα νερό την ημέρα.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως σε ό,τι αφορά στο νερό που πίνεις, δεν πρέπει να δίνεις σημασία μόνο στην ποσότητα, αλλά να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου και την ποιότητά του. Διότι μπορεί να μην το γνώριζες όμως, σε πολλές περιπτώσεις, το νερό που πίνεις όχι μόνο δεν ωφελεί την υγεία σου, αλλά μπορεί να αποδειχθεί βλαβερό για εσένα, ειδικότερα στην περίπτωση που είσαι έγκυος ή προσπαθείς να αποκτήσεις ένα παιδάκι, αλλά και για τα βρέφη.

Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό; Βλέπεις, τα περισσότερα νερά -ακόμη και τα εμφιαλωμένα- που πίνεις σήμερα, περιέχουν νιτρικά και όπως έχει αποδειχθεί από κλινικές μελέτες, τα νιτρικά είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και σχετίζονται με μία σειρά από προβλήματα υγείας, όπως γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες. Ακόμη πιο βλαβερά είναι τα νιτρικά όμως για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά, αφού σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σοβαρών προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα: Από σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών μέχρι σχιστίες και δυσπλασία των άκρων!

Εικόνα32

Πώς τα νιτρικά φτάνουν σε εσένα και πώς θα βρεις το πιο αγνό νερό της φύσης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι ακριβώς είναι τα νιτρικά. Πρόκειται για βλαβερές ουσίες, για ισχυρά οξειδωτικά που χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα στη γεωργία. Τα νιτρικά, λοιπόν, απορροφώνται από τις ρίζες των φυτών. Η υπερβολική χρήση τους όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν τα φυτά να απορροφήσουν όλες τις ποσότητες, με αποτέλεσμα να μολύνονται οι υπόγειοι υδροφόροι ορίζοντες. Έτσι, σήμερα τα βρίσκουμε ως ίχνη ακόμη και στα νερά που πίνουμε.

Μπορεί τα νιτρικά να είναι ευεργετικά για τα φυτά, ωστόσο, πρόκειται για ουσίες οι οποίες βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.

Υπάρχει, λοιπόν, κάποια πηγή η οποία μπορεί να θεωρηθεί εντελώς αγνή στις μέρες μας και είναι απαλλαγμένη από τοξικές ουσίες και νιτρικά; Υπάρχει και μάλιστα, δεν βρίσκεται και τόσο μακριά από εμάς. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας και δη, στο τελευταίο ανέγγιχτο, άγριο δάσος της Ευρώπης. Εκεί, βαθιά μέσα στην άγρια φύση, βρίσκονται οι πηγές των πιο αγνών νερών στον κόσμο, νερών που είναι απαλλαγμένα από ρύπους και νιτρικά και εμπλουτισμένα με πολύτιμα για τον άνθρωπο μέταλλα, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Ο λόγος για το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica!

Εικόνα33

Ένα «ένα θαύμα της παρθένας φύσης»

Τόσο το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, όσο και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, μας έρχονται από μια αρχέγονη γη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, από μία περιοχή την οποία εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας, έχουν απαλλάξει από ρύπους και νιτρικά, χαρίζοντας στο νερό της μοναδική γεύση και αγνότητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το νερό AQUA Carpatica θεωρείται σήμερα «ένα θαύμα της παρθένας φύσης» και παρά το γεγονός ότι υπάρχει στην αγορά μόλις δέκα χρόνια, έχει καταφέρει να «ταξιδέψει» σε ολόκληρο τον κόσμο και να λάβει 50 διεθνή βραβεία και διακρίσεις! Και ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο σε ό,τι αφορά στο AQUA Carpatica, είναι σίγουρα το γεγονός ότι ανακαλύφτηκε το 2005 στα δάση των Καρπάθιων και άρχισε να εμφιαλώνεται το 2010 από τον Έλληνα της διασποράς, κ. Ιωάννη Βάλβη! Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν οι άνθρωποι του Aqua Carpatica περίμεναν υπομονετικά, χρονιά με τη χρονιά, να περάσουν οι χειμώνες, να λιώσουν τα χιόνια και οι πάγοι, να γίνει η αποσύνθεση των φύλλων στο έδαφος προκειμένου να σιγουρευτούν για τη σταθερή ποιότητα του νερού που τους έδιναν οι πηγές. Γι’ αυτό η εμφιάλωση άρχισε το 2010.

Το γεγονός συνεπώς ότι πρόκειται για το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό), το καθιστά την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και κυρίως, για τα βρέφη, τα παιδιά και τις εγκυμονούσες. Και αρκεί μία «ματιά» στο βίντεο που ακολουθεί, για να κατανοήσεις το γιατί!



Προσπάθησε, λοιπόν, να κάνεις πιο προσεκτικές επιλογές σε ό,τι αφορά στο νερό που καταναλώνεις καθημερινά και δοκίμασε να βιώσεις και εσύ τη μοναδική εμπειρία αγνότητας που μία γουλιά από το νερό AQUA Carpatica μπορεί να σου προσφέρει, μία waterlove εμπειρία που θα σε «ταξιδέψει» στη φύση και δη, στο πιο αγνό και παρθένο δάσος της Ευρώπης!