Γιατί πρέπει να έχεις μια εφεδρική μάσκα όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός;

Γιατί πρέπει να έχεις μια εφεδρική μάσκα όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός;

Οι μάσκες έχουν αναχθεί στο must αξεσουάρ των τελευταίων χρόνων.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα όταν βγαίνουμε από το σπίτι, πρώτα τσεκάρουμε αν έχουμε μαζί μας τη μάσκα προσώπου και μετά εάν πήραμε κλειδιά και κινητό. Καθώς ο ζεστός καιρός πλησιάζει και η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται, η χρήση μάσκας προσώπου αρχίζει να γίνεται λίγο άβολη. Οι θερμοκρασίες αυξάνονται και πολλοί από εμάς στρέφονται σε ελαφρύτερα ρούχα και λιγότερα στρώματα, αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκες προσώπου για αρκετό καιρό ακόμη.

Εάν πρόκειται να βγεις έξω σε μια ζεστή ημέρα, θα διαπιστώσεις ότι η μάσκα σου αρχίζει να γίνεται νωπή από τον ιδρώτα. Το να έχεις μαζί μια εφεδρική μάσκα- ή μερικές - όχι μόνο μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις άνετη αλλάζοντάς τη με μία καθαρή και στεγνή, όπως απαιτείται, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να προστατεύσεις το δέρμα σου. Η καθηγήτρια δερματολογίας Carrie L. Kovarik είπε στο The Philadelphia Inquirer ότι όταν οι μάσκες γίνονται υγρές, μπορούν να βλάψουν το δέρμα.

«Σε ζεστό καιρό, θα έχεις πολλή υγρασία κάτω από τη μάσκα, και το δέρμα μπορεί να σπάσει λίγο περισσότερο. Η υγρασία από την αναπνοή ή τη θερμοκρασία συσσωρεύεται και μπορεί να βγάλεις κάποιο εξάνθημα».

Οι μάσκες προσώπου είναι επίσης λιγότερο αποτελεσματικές όταν είναι υγρές, όπως είπε ο Δρ Shan Soe-Lin στους New York Times. Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και μια συσσώρευση εκπνεόμενης υγρασίας στη μάσκα σου μπορεί να την κάνει λιγότερο αποτελεσματική, παρέχοντας σου ακόμη περισσότερα κίνητρα για να την αλλάξεις.