Από τη νηστεία στις... κραιπάλες του Πάσχα: Τι πρέπει να προσέξετε

Η απότομη μετάβαση από τη νηστίσιμη διατροφή σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και χοληστερίνη, μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό με δυσάρεστες συνέπειες.

Ειδικά για όσους βρίσκονται στη μέση και την τρίτη ηλικία η υπερφαγία του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές.

Οι πιο συνηθισμένες καταστάσεις που διαδέχονται ένα διατροφικό όργιο είναι η δυσπεψία, η μέθη, οι γαστρεντερίτιδες και οι παγκρεατίτιδες.

Επίσης, ο συνδυασμός κόκκινου κρέατος και εντόσθιων με άφθονο αλκοόλ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ