Στεφανιαία νόσος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο το γάλα (νέα έρευνα)

Στεφανιαία νόσος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο το γάλα (νέα έρευνα)

Τη σχέση της κατανάλωσης γάλακτος με τα επίπεδα της χοληστερίνης μελέτησαν ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αξιολογώντας (μετα-ανάλυση) τρεις μεγάλες έρευνες, που αφορούσαν συνολικά περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Επιστήμης της Διατροφής Βιμάλ Καράνι του βρετανικού ανεπιστημίου του Ρέντινγκ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση γάλακτος δεν συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες γάλακτος έχουν χαμηλότερα επίπεδα τόσο «καλής» (HDL) και όσο «κακής» χοληστερίνης (LDL), μολονότι ο μέσος δείκτης μάζας του σώματός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καθόλου γάλα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr