Πώς να κρατήσεις τα τσάκρας σου σε ισορροπία

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς να κρατήσεις τα τσάκρας σου σε ισορροπία

Το ανθρώπινο σώμα έχει επτά κύρια τσάκρα που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

 

Η λέξη τσάκρα (ή chakra) προέρχεται από την Σανσκριτική γλώσσα και σημαίνει «τροχός». Τα τσάκρα ουσιαστικά είναι ενεργειακά κέντρα που βοηθούν στη ρύθμιση και στον έλεγχο της σωματικής, διανοητικής και πνευματικής μας ευεξίας. Υπολογίζονται περίπου σε 88.000 σε όλο το σώμα μας ωστόσο μόνο 7 είναι τα κύρια τσάκρα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

Πώς λειτουργούν τα τσάκρα



Το καθένα αντιστοιχεί σε έναν ενδοκρινικό αδένα ή σε ένα σύστημα οργάνων του σώματος. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε τα τσάκρα μας ισορροπημένα και ανοιχτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρούμε τα τσάκρα μας «ανοιχτά» καθώς αυτά ρυθμίζουν τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας ευεξία.

https://www.instagram.com/p/CQOFzwmjoy7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν ένα τσάκρα είναι μπλοκαρισμένο επηρεάζει πολλά πράγματα στη ζωή μας κυρίως όμως τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Ακούγεται πως όταν και τα 7 τσάκρα μας είναι πλήρως ισορροπημένα, είμαστε πιο συνδεδεμένοι με τους άλλους επειδή το πνεύμα μας είναι σε θέση να συνδεθεί με το δικό τους.

Τα 7 τσάκρα

Το τσάκρα «ρίζα» εκπροσωπεί το αίσθημα να είμαστε σωματικά ενταγμένοι στο περιβάλλον μας.
Το «ιερό» τσάκρα εκπροσωπεί τη σεξουαλικότητα και το αίσθημα.
Το τσάκρα «αφαλός» μαρτυρά τη θέση μας σε μια ομάδα.
Το τσάκρα της «καρδιάς» αφορά την αγάπη, την καλοσύνη και την τρυφερότητα.
Το τσάκρα του «λαιμού» αφορά τη λεκτική επικοινωνία και έκφραση.
Το τσάκρα του «τρίτου ματιού» αφορά την ευφυία.
Το τσάκρα της «κορόνας» εκφράζει την ανθρώπινη σοφία.

Δεν υπάρχει καμία καλύτερη άσκηση για τα τσάκρας από τον διαλογισμό. Υπάρχουν όμως πολλές μορφές διαλογισμού. Μπορείς να διαλογιστείς περπατώντας, να εστιάσεις στην αναπνοή σου, να παρακολουθήσεις ασκήσεις στο διαδίκτυο ή να συγκεντρωθείς σε μια νοητική εικόνα. Το σημαντικότερο όμως είναι να συνδεθείς μέσω της κορυφής του κεφαλιού με την αστείρευτη ενέργεια του σύμπαντος και να αντλήσεις ενέργεια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com