Αλκοόλ στην παραλία; Μάθε γιατί χρειάζεται να το ξανασκεφτείς!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αλκοόλ στην παραλία; Μάθε γιατί χρειάζεται να το ξανασκεφτείς!

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν πιεις στην παραλία.

Περιμέναμε με ανυπομονησία να έρθει το καλοκαίρι και να που είναι εδώ κι εμείς κάνουμε σχέδια για διακοπές! Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ήδη κάνει τα πρώτα μας μπάνια, (βοήθησε βέβαια και ο καύσωνας που δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια να μην πάμε στην πλησιέστερη παραλία για να δροσιστούμε).

Δεδομένου ότι το 2021 έχει γίνει έτος ανάκτησης του χρόνου που χάσαμε εξαιτίας της πανδημίας, αυτό σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πάνε διακοπές επειδή δεν μπόρεσαν πέρυσι. Και επειδή για όλους εμάς διακοπές σημαίνει παραλία, μπάνιο, θάλασσα, φαγητό, cocktails και ανεμελιά, είναι φυσιολογικό να θέλουμε όλα αυτά να τα απολαύσουμε στο έπακρο.

Μην πεις πως όταν βρίσκεσαι στην παραλία δε θέλεις να δροσιστείς κάποιες φορές μ' ένα απολαυστικό ποτό! Είναι φυσικό να θέλεις να πιεις ενώ βρίσκεσαι με φίλους... Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχουν ορισμένα πράγματα που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου πριν το κάνεις.



Σκέψου τι είδους ποτό θέλεις ν' απολαύσεις

Μερικά αλκοολούχα ποτά είναι πολύ δροσιστικά ενώ τ' απολαμβ'ανουμε κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι όταν πίνεις στην παραλία. Τα μπουκάλια που περιέχουν αλκοόλ, για παράδειγμα, μπορούν να εκραγούν εάν αφεθούν σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται διαρκώς κάτω από τον ήλιο ή εάν αφεθούν για πολύ ώρα στην καυτή άμμο.

Κι επειδή θα πας στην παραλία, κάντο με στυλ. Όλες οι ψάθινες τσάντες που θα χρειαστείς για να είσαι άνετη και κομψή είναι εδώ.Όλες οι ψάθινες τσάντες που θα χρειαστείς για να είσαι άνετη και κομψή είναι εδώ.

Να γιατί πρέπει να σκεφτείς δύο φορές για την κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία

Είναι καλύτερο να διαβάσεις τους κινδύνους που ενέχει το ποτό στην παραλία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η αφυδάτωση. Ο συνδυασμός αλκοόλ και ήλιου μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εφίδρωση στο σώμα μας. Αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε άσχημα εξ αρχής, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το αλκοόλ θα μας «χτυπήσει» περισσότερο από το συνηθισμένο. Μην ξεχνάς πως το να πίνεις αλκοόλ κάτω από τον ήλιο μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θερμοπληξία. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό τόσο όσο βρισκόμαστε στην παραλία αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.