Το σπανάκι θα σε κάνει δυνατή σαν τον Ποπάι

Το σπανάκι θα σε κάνει δυνατή σαν τον Ποπάι

Σας το έλεγαν και εσάς όταν ήσασταν μικρές για να σας πείσουν να φάτε το σπανακόρυζο;

Είχαν, εν μέρει, δίκιο. Οι μύες έχουν ανάγκη από σίδηρο για να παράγουν ενέργεια αλλά, το πιο σημαντικό, είναι οι πρωτεΐνες που βοηθούν στο χτίσιμό τους. Όσον αφορά στο γιατί το ακούμε και το ξανακούμε υπαίτιος είναι, πράγματι, ο Ποπάι.

Αφού σε εκείνον έκανε τόσο καλό γιατί να μην κάνει και σε εμάς; Ίσως να τα κατάφερνε ακόμα καλύτερα αν αντικαθιστούσε τις κονσέρβες από σπανάκι με κάποια βοηθήματα πρωτεΐνης ή ακόμα και με ψητά κρέατα μια που το κρέας είναι πηγή σιδήρου, περισσότερο από το σπανάκι. Μόνο 2-20% του σιδήρου που βρίσκεται στα λαχανικά απορροφάται και αξιοποιείται από τον οργανισμό σε σχέση με το 15-35% που κερδίζει τρώγοντας κρέας. Εκεί, άλλωστε, στο κρέας βρίσκονται και οι πρωτεΐνες. Αλλά, όπως και να' χει, ο οργανισμός μας χρειάζεται και σίδηρο και πρωτεΐνες και απ' όλα οπότε καλό είναι να τα καταναλώνετε και τα δύο.

Και το σπανάκι μπορείτε να το φάτε, φυσικά, σε σαλάτα ωμό. Δεν χρειάζεται να κλείνετε πια τη μύτη σας για να καταπιείτε το σπανακόρυζο που σας ταΐζει η μαμά με το ζόρι.