Γιατί τα σανδάλια κάνουν καλό στην υγεία των ποδιών σου (και όχι μόνο!)

Μαρία Ροδίτη
Γιατί τα σανδάλια κάνουν καλό στην υγεία των ποδιών σου (και όχι μόνο!)

Εκτός από στυλ, τα πέδιλα και τα σανδάλια προσφέρουν μεγάλα οφέλη στα πόδια σου.

Τα κλειστά παπούτσια τα έχω απαρνηθεί εδώ και μήνες. Για να καταλάβεις, κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς να έρθει το καλοκαίρι για να βάλω τα πέδιλά μου, τις πλατφόρμες μου και τα σανδάλια μου. Ειδικά τα flat σανδάλια μου, όμως, τα λατρεύω.

Νιώθω πιο ελεύθερη φορώντας τα. Αισθάνομαι ότι αναπνέω από την κορυφή ως τα νύχια και ότι δεν με καταπιέζει τίποτα. Και… τελικά όλα αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ! Τα λένε και οι ειδικοί.

4 οφέλη για τον οργανισμό σου, αν καταφέρεις να αντέξεις 30" κρύου ντους

Οι λόγοι που τα σανδάλια ωφελούν την υγεία των ποδιών

Τα σανδάλια δεν είναι ένα αξεσουάρ που ολοκληρώνει το στυλ σου μόνο. Είναι κι ένα παπούτσι, που αξίζει να το φοράς όλους τους μήνες του καλοκαιριού μιας και προσφέρει μεγάλα οφέλη στην υγεία των ποδιών σου. Δες τα παρακάτω:

#1 Τα σανδάλια βοηθούν τα πόδια σου να «αναπνεύσουν». Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα εμφανιστούν μυκητιάσεις, αλλά και νύχια που αναπτύσσονται εσωτερικά. Όλες αυτές οι καταστάσεις συνήθως ενθαρρύνονται με την επαναλαμβανόμενη χρήση κλειστών παπουτσιών.

https://www.instagram.com/p/CQA0ji0geN8

#2 Διατηρούν δροσερά τα πόδια σου, αλλά και όλο το σώμα. Συνήθως, από τα πόδια κρυώνουμε ή ζεσταινόμαστε. Με τα σανδάλια, λοιπόν, διατηρείται σε μια ισορροπία η θερμοκρασία του σώματος τους καλοκαιρινούς μήνες.

#3 Δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο για να τα φορέσεις. Δεν έχουν κουμπώματα, ούτε και κορδόνια. Τα φοράς και… έφυγες.

Μην το παρακάνεις με τις σαγιονάρες

Θέλω την προσοχή σου! Οι σαγιονάρες είναι τέλειες για να κατέβεις και να πάρεις το παιδί σου από το σχολικό, για να πεταχτείς στον φούρνο και για την παραλία. Καλό είναι, όμως, να μην τις φοράς πάντα και παντού.



Βλέπεις, οι σαγιονάρες δεν συγκρατούν, ούτε και στηρίζουν το πόδι. Δεν προσφέρουν καμία στήριξη στην ποδική καμάρα ή στη φτέρνα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη μέση, αλλά και στον Αχίλλειο τένοντα.

Οπότε πες «ναι» στα σανδάλια και στα πέδιλα στην καθημερινότητά σου και περιόρισε τη χρήση της σαγιονάρας μόνο για την παραλία!

Cover photo: @harrietwestmoreland