5 στάσεις της yoga που καταπολεμούν την αϋπνία (video)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 στάσεις της yoga που καταπολεμούν την αϋπνία (video)

5 ασκήσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

Αν πάσχεις από αϋπνίες, δεν είσαι μόνη! Οι έρευνες είναι σοκαριστικές. Ένας στους 3 Έλληνες δεν κοιμάται καλά και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας υποφέρουν από διαταραχές ύπνου, σύμφωνα με ελληνική επιστημονική έρευνα. Αυτό όπως είναι φυσικό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου. Μήπως τελικά η yoga μπορεί ν΄αλλάξει τη ζωή σου και ν΄ αποτελέσει το «φάρμακο» κατά των νυχτερινών διαταραχών του ύπνου σου;

Τι λένε οι έρευνες στην Αμερική

Η πανδημία ενέτεινε το πρόβλημα ενώ σύμφωνα με μια άλλη έρευνα μεταξύ χιλιάδων ενηλίκων το περασμένο καλοκαίρι, το 20% των Αμερικανών ανέφεραν διαταραχή του ύπνου εξαιτίας της πανδημίας. Οι ερευνητές έθεσαν το ερώτημα δέκα μήνες αργότερα, τον περασμένο Μάρτιο, για να διαπιστώσουν ότι ο αριθμός είχε αυξηθεί δραματικά.

Οι γιατροί λένε πως ένας καλός και συνεχής ύπνος επιτρέπει στο κεντρικό νευρικό σύστημα να επιδιορθώσει τις δυσλειτουργίες του οργανισμού, να ανανεώσει τα κύτταρα και να εξισορροπήσει τον συναισθηματικό κόσμο. Τι γίνεται όμως με την έλλειψή του;


https://www.instagram.com/p/CRrkMJ6j4X8

Η yoga αποτελεί το πιο ανώδυνο φάρμακο κατά της αϋπνίας

Αν και εσύ δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ και δεν θέλεις να πάρεις μελατονίνη ή άλλα συμπληρώματα που μπορεί να σου συστήσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σου, μπορείς να κάνεις yoga. Ναι, υπάρχουν 5 στάσεις που καταπολεμούν τις αϋπνίες και χαρίζουν στο άτομο ηρεμία και χαλάρωση.

3 τροφές που σου προκαλούν αϋπνία και δεν το ήξερες

Αν θέλεις να καταπραΰνεις το νευρικό σου σύστημα και να ηρεμήσει το μυαλό σου, προετοίμασε το σώμα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να βυθιστεί σε έναν μακρύ, ξεκούραστο και απολαυστικό ύπνο.

Αυτές οι 5 στάσεις θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.