5 βήματα ώστε η ψυχολογία σου να αντανακλάται στο δέρμα σου

Παυλίνα Μητροφάνη
5 βήματα ώστε η ψυχολογία σου να αντανακλάται στο δέρμα σου

Η εξωτερική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας γι΄αυτό δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Έχουμε συνηθίσει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης ομορφιάς. Όμως αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι πως το δέρμα μας αντανακλά τον εαυτό μας, την υγεία του οργανισμού μας αλλά και τη διάθεσή μας.

Κι επειδή η υπενθύμιση της σωστής ισορροπίας δεν είναι μια αναγκαστική αγγαρεία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, σήμερα έχω συγκεντρώσει έναν οδηγό συνηθειών φροντίδας του εαυτού σου ώστε κάθε μέρα να σε βρίσκει όμορφη, εσωτερικά και εξωτερικά!

Το όνειρο σου, μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Η επίτευξη μιας απαλής, όμορφης και αναζωογονημένης επιδερμίδας είναι ένα όνειρο για τις περισσότερες από εμάς. Δεν είναι απλή υπόθεση η περιποίηση του δέρματος.

Υπάρχουν λίστες με «πρέπει και μη» αλλά παρ’όλα αυτά υπάρχουν μερικά βασικά που δεν αλλάζουν. Είναι καλό να καταλάβουμε ότι το «χαρούμενο» δέρμα είναι μια ολιστική διαδικασία που απαιτεί υγιεινές συνήθειες σε συνδυασμό με την καλή περιποίηση του δέρματος.

Καθαρισμός & Ενυδάτωση

Το πρώτο και απλούστερο βήμα για να αποκτήσεις ένα υγιές δέρμα είναι ο τακτικός καθαρισμός και η ενυδάτωση.Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό σαπούνι (κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου) που εξασφαλίζει ότι το δέρμα σου λαμβάνει τα σωστά θρεπτικά συστατικά και παραμένει ελαστικό και θρεπτικό.



Ισορροπημένη διατροφή

Το υγιές δέρμα είναι αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης διατροφής. Η τροφή που τρώμε παρέχει τα δομικά στοιχεία για την υγιή λειτουργία του σώματός μας. Η διατροφή μας έχει να κάνει πολύ με την υγεία του δέρματός.

Τα θρεπτικά συστατικά, τα μέταλλα και οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου και τις υγιείς κυτταρικές μεμβράνες και προστατεύουν το δέρμα από επιβλαβείς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η έκθεση στην ακτινοβολία.

Σπυράκια & ακμή: Οι απαραίτητες τροφές για να απαλλαγείτε (εικόνες)

Χαμόγελο

Σπάνια συνειδητοποιούμε τα οφέλη ενός απλού χαμόγελου. Όταν χαμογελάμε η ροή του αίματος βελτιώνεται και το δέρμα λαμβάνει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις μια πιο υγιή όψη, να διώξεις το άγχος, και φυσικά να σε κάνει να φαίνεσαι χαρούμενη και λαμπερή. Τι πιο ωραίο από το να χαμογελάς;

Νερό, Πολύ νερό

Το σώμα μας αποτελείται από 70 % νερό, και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας αυτού είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και ενυδατωμένο. Η κατανάλωση νερού βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μας, αποτρέποντας την εμφάνιση σε σπυράκια και ακμή, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Δεν είναι περίεργο που το νερό ονομάζεται ελιξίριο της ζωής.

Αν θες να συνδυάσεις skincare και wealness τότε δες το παρακάτω video του Rickey Martin. Ο τραγουδιστής μας δίνει συμβουλές που σίγουρα θα μας βοηθήσουν. Δες το και εσυ.



Ξεκίνα γυμναστική

Μαζί με τον καθαρισμό και τη σωστή διατροφή, μια άλλη πτυχή που είναι σημαντική για το ευτυχισμένο δέρμα είναι η κίνηση. Όταν καίμε θερμίδες, το σώμα παράγει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Αυτές οι ενδορφίνες αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς στον εγκέφαλο και προκαλούν θετικά συναισθήματα και χαρούμενες σκέψεις. Αυτό το αίσθημα της ευτυχίας και χαράς αντανακλάται στο δέρμα, έχοντας έτσι τη δύναμη να αλλάξει εντελώς η διάθεσή σου και να κρατήσει εσένα και το δέρμα σου λαμπερό.