6 τρόποι για να ανακουφιστείς από τον πονόλαιμο

Ιωάννα Τζανή
6 τρόποι για να ανακουφιστείς από τον πονόλαιμο

Απαλλάξου γρήγορα και εύκολα από το ενοχλητικό «γαργάλημα» στον λαιμό σου.

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας και με το που νιώσουμε έναν πονόλαιμο, να νομίζουμε πως αυτός ο θανατηφόρος ιός μάς.. «επισκέφθηκε», ωστόσο μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορούν πολλές ακόμη γρίπες και τώρα που αρχίζει να χειμωνιάζει, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αρρωσταίνουν τακτικά.

Αυτός ο ενοχλητικός πόνος στον λαιμό που μας κάνει να ακουγόμαστε βραχνές και να ξυπνάμε με κακή διάθεση, είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν.

olaia irigoien RE7rjVjjJuM unsplash

Πονόλαιμος; Αυτό είναι το πιο απλό τρικ για να τον αντιμετωπίσεις

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστούμε γρήγορα από τον πονόλαιμο και να εξομαλύνουμε τα πράγματα, όπως αυτοί που σου προτείνουμε παρακάτω:


https://www.instagram.com/tv/CWQNIurIAOH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σπρέι λαιμού

Ιδανικό για την ανακούφιση του πόνου εν κινήσει ή ενώ χαλαρώνεις στον καναπέ, ένα φυτικό σπρέι λαιμού που περιέχει πρόπολη είναι ιδανικό για να εξοντώσει τα μικρόβια και να σε ανακουφίσει. Λίγα spritzes την ημέρα είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο και να αποτρέψεις τη μόλυνση.

Γαργάρες με αλατόνερο

Οι γαργάρες με αλατόνερο είναι ένας αντισηπτικός και αναλγητικός τρόπος για να απαλλαγείς από τον πονόλαιμο. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάνε γαργάρες μέχρι να αδειάσει, οι οποίες θα έχουν διάρκεια 10 - 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.



Χυμός λεμονιού

Πρόσθεσε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πιες το αργά. Ο χυμός λεμονιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C και η οξύτητα μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της βλέννας και στην ανακούφιση από τον πόνο.

Υγραντήρας

Εάν ο ξηρός αέρας είναι ο ένοχος για τον πονόλαιμο που σε ταλαιπωρεί, διατήρησε τον χώρο σου υγρό. Προμηθεύσου έναν ποιοτικό υγραντήρα και βάλ' τον στην κρεβατοκάμαρά σοθ, κλείνοντας τα παράθυρα και τις πόρτες στο δωμάτιο όταν είναι σε λειτουργία.

Γαργάρες με μαγειρική σόδα

Παρόμοιες με τις γαργάρες με αλάτι, απλώς η μαγειρική σόδα έχει λιγότερο έντονη γεύση. Η μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό δημιουργεί ένα διάλυμα που καταπολεμά τα βακτήρια, τη μαγιά και τους μύκητες, οπότε αν ταλαιπωρείσαι ήδη από μια λοίμωξη, αποτελεί μια εξαιρετική άμυνα για να καταπραΰνει αυτό το ενοχλητικό γαργάλημα στον λαιμό.



Σπόροι τριγωνέλλας

Το μάσημα μιας χούφτας σπόρων τριγωνέλλας είναι ένα φανταστικό βοήθημα για την πέψη μετά από μεγάλα γεύματα, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι είναι επίσης αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικοί και σκοτώνουν τα βακτήρια. Γι' αυτό χρησιμοποίησέ τους τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχεις πονόλαιμο; Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές που μπορείς να φας

Το ρόφημα που θα σε σώσει από τον πονόλαιμο

Latte Κουρκουμά: Το χρυσό ρόφημα για τον πονόλαιμο και την ενίσχυση του μεταβολισμού