5 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς να χρειάζεσαι καφεΐνη

Ιωάννα Τζανή
5 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς να χρειάζεσαι καφεΐνη

Βάλε ως προτεραιότητα την υγεία σου και υιοθέτησε αυτές τις 5 συνήθειες προκειμένου να είσαι γεμάτη ενέργεια 24/7.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε την ενέργεια στο μυαλό μας τη σημερινή εποχή, είναι αρκετά μακριά από αυτά που ισχύουν στην πραγματικότητα.

Οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε ότι για να παραμένουμε δραστήριες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να τροφοδοτούμε το σώμα και τον εγκέφαλό μας με καφεΐνη, αλλά κάπου εδώ θα σε απογοητεύσω... Η καφεΐνη δε σου προσφέρει πραγματική ενέργεια.

Στην πραγματικότητα, η καφεΐνη είναι ένας ανταγωνιστής υποδοχέα αδενοσίνης. Αυτό σημαίνει ότι «θαμπώνει» την επιθυμία μας για ύπνο, κάνοντάς μας να ξεχνάμε ότι είμαστε κουρασμένες, και έτσι νιώθουμε διεγερμένες και σε εγρήγορση. Παράλληλα, είναι επικίνδυνο να εθιστείς, καθώς η καφεΐνη έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου μας.

tomatohymos

10 κοκτέιλ βιταμινών για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Προκειμένου να είμαστε υγιείς, πρέπει ο ύπνος να μας ξεκουράζει και να μας αναζωογονεί 100%, έτσι ώστε να θεραπεύεται η επιδερμίδα μας, να τροφοδοτείται ο εγκέφαλός μας, να καταπολεμούμε τη γήρανση και τις ασθένειες και να έχουμε άφθονη ενέργεια για να αδράξουμε τη μέρα μας.


https://www.instagram.com/p/CWu3ov5oMF9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το καταλαβαίνω, το να καταναλώνεις ένα αφρώδες latte και να κινείσαι όλη την ημέρα είναι αρκετά δελεαστικό, ωστόσο θα πρέπει να βάλεις την υγεία και την ποιότητα της ζωής σου ως προτεραιότητα.

Ο κλινικός ψυχολόγος Michael Breus προτείνει μερικές συνήθειες για να μπορέσεις να έχεις περισσότερη ενέργεια, κρατώντας τον καφέ έξω από την καθημερινότητά σου.

Βάλε πρόγραμμα στον ύπνο σου και προσπάθησε να ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι

«Όταν ένα άτομο ξυπνά φυσικά, χωρίς να χρειάζεται να βάζει ξυπνητήρι, είναι ένα άμεσο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», υποστηρίζει ο Michael Breus. Φιτάξε ένα πρόγραμμα ύπνου και προσπάθησε να ξυπνάς και να κοιμάσαι σταθερές ώρες κάθε μέρα. Το να μην ακούς κάθε πρωί το ξυπνητήρι και να ταράζεσαι, αλλά να μπορείς να ξυπνάς μόνη σου, έχοντας κοιμηθεί 7-8 ώρες, είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει πολύ θετικά την ενέργειά σου, αλλά και τη συνολική σου ευεξία.



Προσπάθησε να εκτίθεσαι στον ήλιο μόλις ξυπνάς

Η λήψη του ηλιακού φωτός στα μάτια το πρωί ενεργοποιεί την παραγωγή μελατονίνης και την κρατά σε υψηλά επίπεδα για 16 ώρες.

Ανάπνευσε

Μόλις ξυπνήσεις, πάρε 15 βαθιές αναπνοές. Αυτό θα πλημμυρίσει τον εγκέφαλό σου με οξυγόνο και σίγουρα θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Βάλε την κίνηση στη ζωή σου

Η κίνηση πάντα βοηθά τα επίπεδα της ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή «αναγκάζει» τον μεταβολισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση. Επίσης, προκαλεί έναν «καταρράκτη» ορμονικών αλλαγών, οι οποίες προάγουν την παραγωγή κορτιζόλης.



Ενυδατώσου, μην καταναλώνεις καφεΐνη

Ο ύπνος αφυδατώνει τον οργανισμό, καθώς χάνουμε σχεδόν ένα λίτρο νερό κάθε βράδυ. Γι' αυτό ξεκίνα την ημέρα σου πίνωντας τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό ώστε να επανυδατωθεί ο εγκέφαλό σου, ο οποίος συρρικνώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταφέροντας τα μεταβολικά μας απόβλητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθε πώς να αποκομίσεις σημαντικά οφέλη από τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ντους σου

Η Adele αποκαλύπτει πώς η απώλεια κιλών μείωσε τους πόνους στη μέση της και καταπολέμησε το άγχος

Ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ta tips που θα σε σώσουν