Η Adele αποκαλύπτει πώς η απώλεια κιλών μείωσε τους πόνους στη μέση της και καταπολέμησε το άγχος

Η Adele αποκαλύπτει πώς η απώλεια κιλών μείωσε τους πόνους στη μέση της και καταπολέμησε το άγχος

Η Adele περιγράφει πώς η απώλεια των 44 κιλών της τη βοήθησε ν' ανακουφιστεί από τους πόνους της πλάτης αλλά και τα προβλήματα που της είχε αφήσει η καισαρικής τομή, μετά τη γέννηση του παιδιού της. Η star παραδέχεται ότι η «αναμόρφωση» της εικόνας της είναι μια ανάγκη για να επιβιώσει.

Η Adele έχει μιλήσει πολλές φορές για τους πόνους που ένιωθε σε όλο της το σώμα εδώ και πολλά χρόνια, πριν χάσει βάρος και πως η αναμόρφωση του σώματός της τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

Μιλώντας στο περιοδικό The Face εν μέσω της προωθητικής της ενέργειας για το επερχόμενο άλμπουμ της, η τραγουδίστρια μίλησε με ειλικρίνεια για το πώς άλλαξε η ζωή της από τότε που άφησε πίσω της τα 44 κιλά και αντιμετώπισε όχι μόνο το άγχος της αλλά και τον τρόπο που έβλεπε το σώμα της.

Η εικόνα της Adele είναι ένα θέμα που απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης από τότε που επέστρεψε στο προσκήνιο μετά το διαζύγιό της το 2019 και μίλησε για το πώς η σωματική της υγεία έχει βοηθήσει ακόμη και στην καταπολέμηση του άγχους της. Μιλώντας για τους πόνους που την ταλαιπωρούσαν πριν από την απώλεια βάρους της, είπε: «Είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενη τώρα... Είμαι πιο ευκίνητη γιατί τώρα μπορώ να κινούμαι περισσότερο, λόγω της πλάτης μου. Έχω τον κορμό μου δυνατό...».

adele spiti

Το σπίτι της Adele στο Los Angeles αποτελεί την επιτομή του English style

Και συνέχισε λέγοντας: «Μετακινήθηκε ο μεσοσπονδύλιος δίσκος μου όταν ήμουν 15 ετών από ένα φτέρνισμα. Ήμουν στο κρεβάτι και όταν ξαναφτερνίστηκα βγήκε από το περίβλημά του. Όταν έκανα καισαρική τομή, η κήλη μου ήταν άχρηστη. «Πονούσα στην πλάτη μου για νομίζω ...τη μισή μου ζωή, πραγματικά. Υποφέρω εκεί, συνήθως λόγω άγχους ή από μια κακή στάση...».


https://www.instagram.com/p/CWaOm9nNzmd

Και συμπλήρωσε: «Τώρα μπορώ να κάνω περισσότερα, μπορώ να τρέχω με το παιδί μου λίγο περισσότερο. Αλλά μου αρέσει να νιώθω δυνατή, μου αρέσει πραγματικά. Το αγαπώ. Σήκωνα βάρη σήμερα το πρωί και έχω ξεφύγει από αυτό που έκανα πριν από μερικές εβδομάδες... Πραγματικά η απώλεια των κιλών μου ήταν απλώς μια εξέλιξη για την επιβίωσή μου».

Τι είναι αυτό από το οποίο υποφέρει η Adele

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή δισκοκήλη αποτελεί τη συχνότερη αιτία πόνου τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα. Μεταξύ των σπονδύλων (τα οστά της σπονδυλικής στήλης) υπάρχουν κάποια «μαξιλαράκια», τα οποία ονομάζονται μεσοσπονδύλιοι δίσκοι ή απλώς δίσκοι. Το περίβλημά τους είναι σκληρό, αλλά το περιεχόμενό τους είναι ζελατινώδες, χάρη στο οποίο λειτουργούν ως… «αμορτισέρ» της σπονδυλικής στήλης, επιτρέποντας ταυτόχρονα μικρές κινήσεις που μας δίνουν ευκαμψία / ευλυγισία. Η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου ή απλά δισκοκήλη είναι πάθηση κατά την οποία ένα μέρος από το εσωτερικό περιεχόμενο του δίσκου «γλιστρά» μέσα στον σπονδυλικό σωλήνα με αποτέλεσμα την πίεση ή ακόμα και την πλήρη παγίδευση ενός ή περισσότερων νεύρων (ριζών).

Τι προκαλεί τη δισκοκήλη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δισκοκήλη οφείλεται στην σταδιακή φθορά των δίσκων, την οποία ονομάζουμε εκφυλιστική νόσο ή απλά εκφύλιση. Καθώς μεγαλώνουμε, οι δίσκοι χάνουν μέρος του υγρού τους περιεχομένου, γίνονται λιγότερο ελαστικοί και ως εκ τούτου επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Αυτή η εκφύλιση σε άλλους συμβαίνει νωρίτερα και σε άλλους αργότερα στη ζωή τους. Οι μηχανισμοί που ορίζουν τον ρυθμό της εκφύλισης παραμένουν άγνωστοι αλλά εικάζεται ότι συνδέονται με ένα συνδυασμό γενετικών και μηχανικών παραγόντων.

Στους περισσότερους ασθενείς το πρόβλημα ξεκινά με ένα μικροτραυματισμό και συνήθως με λανθασμένη χρήση μυϊκών ομάδων κατά την άρση κάποιου βάρους. Λιγότερο συχνά μπορεί να προέλθει από πτώση ή απευθείας κάκωση της σπονδυλικής στήλης.

Πηγή ιατρικών πληροφοριών: Δρ Σταρατζής

Κεντρική φωτογραφία: @charlottemwales

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Adele τραγούδησε live μπροστά στον γιό της και ξέσπασε σε δάκρυα

Adele: Το κουίζ της «είπε» να χωρίσει! Το λυτρωτικό σχόλιο για τον αλκοολικό της μπαμπά