4 μύθοι του hangover

4 μύθοι του hangover

Αναθεωρήστε όλα όσα ξέρατε για το hangover.

Έχετε ακούσει πολλές συμβουλές για να ξεπεράσετε το hangover, όμως ήρθε η ώρα να τις ξεχάσετε.

  • Ένα ποτό την επόμενη ημέρα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Όχι όμως για πολύ, καθώς τα συμπτώματα του hangover επιδεινώνονται καθώς τα επίπεδα αλκοόλ μειώνονται στο αίμα φτάνοντας στο ζενίθ τους όταν το αλκοόλ αγγίξει το μηδέν. Ένα ποτό ακόμη απλά θα καθυστερήσει την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Καλύτερα πιείτε ένα sport drink για να επαναφέρετε τα επίπεδα ηλεκτρολυτών στο φυσιολογικό και να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση.
  • Πάρτε ένα χάπι ακεταμυνοφαίνης πριν κοιμηθείτε. Είναι λάθος και το είδος φαρμάκου, αλλά και η ώρα πρόσληψής του. Όταν το συκώτι είναι απασχολημένο με το να μεταβολίζει το αλκοόλ βάζει τα φάρμακα σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα αυτά να μπορούν να γίνουν τοξικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι μια ώρα πριν τη στιγμή που πρέπει να είστε «λειτουργικοί» στη δουλειά σας να πάρετε ένα παυσίπονο που περιέχει ιβουπρεφόνη.
  • Τα ποτά με λιγότερες θερμίδες μεθούν λιγότερο. Ίσα ίσα. Όσο λιγότερες θερμίδες έχει ένα ποτό, τόσο πιο γρήγορα «φεύγει» από το στομάχι και περνά στο συκώτι. Εκεί, όμως, είναι που φιλτράρεται το αίμα. Κατά συνέπεια μεθάτε πιο γρήγορα.
  • Το φαγητό πριν κοιμηθείτε θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε από το αλκοόλ. Το καλύτερο είναι να φάτε πριν ξεκινήσετε να πίνετε. Αν το στομάχι σας είναι απασχολημένο με φαγητό, τότε το αλκοόλ θα περάσει στο αίμα σας πιο αργά. Μάλιστα όλα τα φαγητά κάνουν δουλειά, αλλά εκείνα με περισσότερα λιπαρά ακόμη καλύτερη.