Πώς να αντιμετωπίσετε τον πυρετό

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πυρετό

Πρόκειται για μια από τις πιο συνηθισμένες «ασθένειες». Από αυτές που δεν γνωρίζουν ηλικία ή εποχή.

  • Πάρτε παρακεταμόλη (ή, αλλιώς ακεταμινοφαίνη) την οποία περιέχουν όλα τα συνηθισμένα αντιπυρετικά που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Ο ρόλος και ο στόχος της είναι να ρίξει τη θερμοκρασία σας και να σας απαλλάξει από τον ενοχλητικό πυρετό ώσπου η ασθένεια που τον προκαλεί να κάνει τον κύκλο της και να σας αφήσει ήσυχους.
  • Πιείτε πολλά υγρά. Ο πυρετός προκαλεί εφίδρωση και, συνεπαγωγικά, αφυδάτωση αν δεν αναπληρωθούν τα υγρά που χάνει ο οργανισμός.
  • Μην προσπαθήσετε να τον αγνοήσετε και να συνεχίσετε κανονικά την ζωή σας σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Το να πάτε στο γυμναστήριο ή να βγείτε για ποτά με φίλους μπορεί να ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας και να καθυστερήσει την ανάρρωσή σας.
  • Μην δροσίζετε το δέρμα σας με παγοκύστες προσδοκώντας να ανακουφιστείτε από το κάψιμο. Στην πραγματικότητα ο πάγος καίει το δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο δροσερό κομμάτι πανί καλύτερα.
  • Απευθυνθείτε στον γιατρό σας αν ο πυρετός σας είναι πάνω από 38,3 και συνοδεύεται από πονοκέφαλο και πόνο στον αυχένα ή αν η θερμοκρασία σας δεν πέφτει για δύο συνεχόμενες ημέρες. Οι περισσότεροι πυρετοί εξαφανίζονται σε 1-2 μέρες αλλά ορισμένες φορές μπορεί η αύξηση της θερμοκρασίας να αποτελεί ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό, όπως π.χ. μια μόλυνση, πνευμονία, μηνιγγίτιδα κ.α.