Προετοιμαστείτε πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο

Προετοιμαστείτε πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο

Τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν περάσετε την πόρτα του ιατρείου;

1. Ακτινογραφικός έλεγχος

Όταν επισκεπτόμαστε πρώτη φορά ένα οδοντιατρείο, για την αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν στο στόμα μας, απαιτείται η πανοραμική ακτινογραφία.
Η πανοραμική μας δείχνει παλιές οδοντιατρικές εργασίες, που χρήζουν αντικατάσταση, πιθανές αλλοιώσεις, και την κατάσταση του οστούν το οποίο μπορεί να έχει προσβληθεί από περιοδοντίτιδα.
Όταν σκεπτόμαστε να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα, απαιτείται αξονική τομογραφία των γνάθων.
Η αξονική μας δείχνει λεπτομερέστατα το οστούν και μπορεί ο γιατρός πριν τη τοποθέτηση να κάνει πρόγνωση της πορείας της θεραπείας.

2. Αναλυτικό ιατρικό ιστορικό

Πολλά νοσήματα ή φαρμακευτικές ουσίες επηρεάζουν τα δόντια σας. Οφείλετε να ενημερώνετε εγγράφως τον θεράπων ιατρό, ώστε να είναι γνώστης των προβλημάτων υγείας και να σας προστατεύσει από πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

3. Ανάλυση χαμόγελου

Πριν αποφασίσετε να αποκαταστήσετε αισθητικά το χαμόγελό σας, είναι απαραίτητο να συζητήσετε με τον θεράπων ιατρό λεπτομερέστατα, ώστε να καταλάβετε και εσείς και ο ίδιος αν «μιλάτε στο ίδιο μήκος κύματος».
Εάν ένας από τους δύο έχει κενά στο ποιό είναι το ζητούμενο, συνήθως δεν βγαίνει το αποτέλεσμα το οποίο πιθανόν να έχετε ονειρευτεί.
Η ανάλυση χαμόγελου, μέσα από κάποιες τεχνικές διαδικασίες, μπορεί να σας υποδείξει ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, χωρίς να έχει αγγίξει κανείς τα δόντια σας.