Πονάς στον αυχένα; Πώς θα ανακουφιστείς μέσα σε 3 μόλις λεπτά με ένα μπαλάκι του τένις

Πονάς στον αυχένα; Πώς θα ανακουφιστείς μέσα σε 3 μόλις λεπτά με ένα μπαλάκι του τένις

Κάνε ένα επικό μασάζ στον αυχένα για να ανακουφιστείς από τους κόμπους στον αυχένα και την πλάτη!

Σχεδόν ο περισσότερος κόσμος κάθε βράδυ, αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: έχουν έναν εξαιρετικά σφιχτό λαιμό και ακόμα πιο δύσκαμπτο αυχένα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αν συμβαίνει και σε σένα. Σκυμμένοι όλοι μας καθημερινά επάνω από έναν υπολογιστή (από τα teams meetings, την καθημερινή εργασία μέχρι τις βραδινές ώρες για χαλάρωση στο Netflix) δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο (και μεγάλο μυοσκελετικό πρόβλημα) της εποχής μας.

Και ενώ θα θέλαμε πολύ κάθε βράδυ που πέφτουμε στο κρεβάτι να χαλαρώνουμε έχοντας έναν μασέρ σε ετοιμότητα για να βοηθήσει και να διώξει αυτούς τους κόμπους στο λαιμό και τον αυχένα, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στην πραγματική ζωή.

askieseis ayxena

Με αυτές τις κινήσεις θα ξεκουράζεις τον αυχένα σου κάθε φορά που σηκώνεσαι από το γραφείο

Το να απαλλαγείτε από αυτόν τον ενοχλητικό πόνο δεν είναι ακριβώς εύκολο -ή φθηνό-, υπάρχει όμως μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή που βοηθάει σχεδόν αμέσως.

Αυτό που μπορεί να λύσει το πρόβλημα είναι...ένα μπαλάκι του τένις. Η λύση φαίνεται τόσο αστεία απλή - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα χάπια που όλοι παίρνουμε δεν μπορεί να σώσουν μια χρόνια κατάσταση-. Και παρόλο που δεν μπορεί να διορθώσει την κακή στάση του σώματος, ένα μπαλάκι του τένις μπορεί σίγουρα να προσφέρει κάποια ανακούφιση μέχρι να αποφασίσουμε τελικά να καθόμαστε σωστά για να μην επιβαρύνουμε αρνητικά όλο το σώμα μας.

Κάνε λοιπόν στον εαυτό σου ένα επικό μασάζ στον αυχένα την ώρα που είσαι στο σπίτι.

Πώς να κάνεις μασάζ όταν έχεις κόμπους στην πλάτη και τον αυχένα

Για να κάνεις μασάζ στον αυχένα με μια μπάλα του τένις, βρες πρώτα ένα άνετο σημείο στο πάτωμα για να ξαπλώσεις. Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτές τις απλές οδηγίες.

Σημείο σημείο προσεκτικά

1. Λύγισε τα γόνατά σου, κρατώντας την πίεση από τη μέση σου και τοποθέτησε το μπαλάκι του τένις στο αυλάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σου.

2. Αφιέρωσε μερικά δευτερόλεπτα για να αναπνεύσεις, αφήνοντας το μπαλάκι του τένις να βυθιστεί στον μυϊκό ιστό.

3. Γύρισε αργά το κεφάλι σου προς τα δεξιά, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα όταν ακουμπάς με το μπαλάκι μια περιοχή που είναι τρυφερή. Κρατήσου εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Συνέχισε να κυλάς το μπαλάκι μέχρι το αυτί σου να κοιτάζει προς το πάτωμα.

4. Επίστρεψε αργά στο κέντρο και επανάλαβε την αριστερή πλευρά.

Πάνω και κάτω

1. Ξάπλωσε στην ίδια θέση με την προηγούμενη κίνηση με τα γόνατά σου λυγισμένα και την μπάλα στο αυλάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σου.

2. Αντί να γυρίζεις το κεφάλι σου πλάι-πλάι, τράβηξε αργά το πηγούνι σου προς το στήθος σου και μετά επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Συνέχισε να πιέζεις και να σηκώνεις για να κάνεις μασάζ στους μυς του λαιμού σου.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για κάθε πόνο στην πλάτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ