Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό

Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό

Γιατί μας κάνει καλό να χαμογελάμε;

Το γέλιο είναι ένα από τα μέσα που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός για να εκφράζει τα συναισθήματά και τις σκέψεις του. Χωρίς τέτοιου είδους αντιδράσεις, ο καθένας εγκλωβίζεται στον εαυτό του. Χαλαρώνοντας αφήνουμε ελεύθερο το σώμα μας να ανταπεξέλθει σε εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά και εσωτερικές ζυμώσεις που εάν δεσμευτούν μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν. Τι μας προσφέρει λοιπόν το γέλιο;

Γελώντας τονώνουμε το αναπνευστικό μας σύστημα. Η αναπνοή μας ελευθερώνεται και προφυλλάσουμε τον οργανισμό μας από μελλοντικές δυσλειτουργίες.

Το γέλιο κινεί τους μυς κάνοντας ένα είδος μασάζ στην σπλαχνική κοιλότητα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση του γαστροπεπτικού συστήματος και όλου του οργανισμού.

Το γέλιο προκαλεί μία σειρά από βιοχημικές αλλαγές μέσα στον οργανισμό μας. Κατά τη διάρκειά του ο εγκέφαλος απελευθερώνει πλήθος νευροδιαβιβαστών (π.χ. ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, σεροτονίνη), που έχουν σα φυσική συνέπεια χαλάρωση και ευεξία.

Με το γέλιο ισχυροποιούμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα πράγμα που σημαίνει πως αρρωσταίνουμε σπάνια και αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τις λοιμώξεις και κάθε είδους εισβολή στον οργανισμό μας.