Άσε τον καφέ και το τσάι – Η kombucha και θα σε ξυπνήσει και θα ωφελήσει την υγεία σου

Μαρία Ροδίτη
Άσε τον καφέ και το τσάι – Η kombucha και θα σε ξυπνήσει και θα ωφελήσει την υγεία σου

Τα οφέλη της kombucha

Η kombucha εξελίσσεται σε μεγάλο trend τον τελευταίο καιρό και δικαίως μιας και μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη.  

Το πρωί που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι τι θέλουμε όλες; Μια γεμάτη και μεγάλη κούπα καφέ. Για να ξυπνήσουμε, να ανοίξει για τα καλά το μάτι και να μπορέσουμε να αντέξουμε την κίνηση, το κινητό που θα χτυπά ασταμάτητα για δουλειά και τις ατέλειωτες ώρες στο γραφείο. Αν ανήκεις στην κατηγορία που πίνεις καφέ και μετά κοιμάσαι, σε ζηλεύω να ξέρεις.

Αν, όμως, είσαι σαν κι εμένα που ο καφές μ’ αρέσει πολύ, αλλά μου κάνει «κακό» μιας και δυσκολεύει τον ύπνο μου, τότε χρειάζεται να εντάξεις στην καθημερινότητά σου το ρόφημα kombucha.

Θέλεις περισσότερη ενέργεια; Kόψε τον καφέ- 5 λόγοι που θα σε πείσουν

Τι είναι η kombucha

Η kombucha είναι ένας ζυμομύκητας, που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς». Είναι ένα θαυματουργό ρόφημα, το οποίο συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος.

https://www.instagram.com/p/CcNa0nNpMbo

Κι αυτό συμβαίνει χάρη σε βιταμίνες που περιέχει. Βλέπεις, η kombucha είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, αλλά και βιταμίνη C, οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό, συμβάλλουν στον μετασχηματισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και βοηθούν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Και τα θρεπτικά της στοιχεία δεν σταματούν εδώ!

Η kombucha είναι πλούσια σε οργανικά οξέα, όπως το γαλακτικό οξύ, που ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και σε βουτυρικό οξύ, που προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων. Τα σημαντικότερα οφέλη της, ωστόσο, είναι 3 και θα τα μάθεις ευθύς αμέσως.

Τα οφέλη της kombucha στον οργανισμό

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Μια κούπα kombucha έχει ακριβώς την ίδια ποσότητα καφεΐνης με μια κούπα καφέ. Ποιο είναι, όμως, το ευτύχημα; Ότι πίνοντας kombucha ακόμα και στις 6-7 το απόγευμα (αυτό το λέω κυρίως για να το συνειδητοποιήσω εγώ που η καφεΐνη με επηρεάζει πολύ) θα μπορείς το βράδυ να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Και θα κοιμηθείς και πολύ καλύτερα, όχι αστεία!

Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας, με την kombucha θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση. Πίστεψέ με! Μια κούπα ροφήματος kombucha την ημέρα θα βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος, ενώ θα βοηθήσει και στην καλύτερη εντερική λειτουργία. Με λίγα λόγια… «Αντίο» δυσκοιλιότητα και πρηξίματα στο στομάχι.

Θα σε γεμίσει ενέργεια

Το πρωί πίνεις καφέ για να ανοίξει το μάτι και να μπορέσεις πολύ γρήγορα να ξυπνήσεις. Το ίδιο και ακόμα περισσότερα κάνει η kombucha. Αντικαθιστώντας την κούπα καφέ με μια κούπα kombucha κάθε πρωί θα έχεις ενέργεια… μέχρι να πέσεις στο κρεβάτι σου και να κλείσεις τα μάτια σου το βράδυ. Εν ολίγοις, τις μέρες που χρειάζεσαι πολλές δυνάμεις πες «ναι» στην kombucha.