Κι όμως μια χούφτα πατατάκια μπορούν να επηρεάζουν τα όνειρά σου- Δες πώς

Κι όμως μια χούφτα πατατάκια μπορούν να επηρεάζουν τα όνειρά σου- Δες πώς

Μην τρως πολύ το βράδυ γιατί δεν ξέρεις πόσο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου!

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε άσχημα όταν μετά το βραδινό φαγητό πάμε κατευθείαν για ύπνο. Δεν είναι μόνο οι ενοχές που στριφογυρίζουν στο μυαλό μας για τις περιττές θερμίδες που καταναλώσαμε αλλά και γιατί το στομάχι μας θα παραπονιέται για πολλές ώρες.

Μπορεί να μη μένουμε σε αυτή τη μια χούφτα πατατάκια -όπως υποσχόμαστε συνεχώς στον εαυτό μας- και να εξαφανίζουμε όλη τη σακούλα βλέποντας τηλεόραση όμως αυτό το «παραστράτημα» μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ύπνο μας. Δυστυχώς, αυτές οι μικρές διατροφικές απόλαυση αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαταραχή στομάχου, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διαδικασία του ύπνου μας.

Κοιμάσαι με τον σύντροφό σου; Κάνετε τα ίδια όνειρα (το ξέρεις;)

Εάν είσαι από τους αρκετά τυχερούς που δεν υποφέρουν από αυτά τα συμπτώματα, αυτό δε σημαίνει ότι ξέγνοιασες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η νυκτερινή κατανάλωση φαγητού έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί νυχτερινές εφιδρώσεις. Ειδικά αν πρόκειται για ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα παράγει θερμότητα για τον μεταβολισμό των τροφίμων.

Η κατανάλωση πολύ φαγητού πριν από τον νυχτερινό ύπνο μπορεί να μας κάνει να ονειρευτούμε περισσότερο

ypnos_fagito.jpg

Εκτός από τις νυχτερινές εφιδρώσεις που προκαλούνται από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού τη νύχτα και έχουν τη δυνατότητα να διακόψουν τα όνειρά μας, έχει επίσης αποδειχθεί ότι το νυχτερινό τσιμπολόγημά μάς τα μεσάνυχτα μπορεί να μας κάνει να ονειρευτούμε περισσότερα. Το επιπλέον φαγητό -πριν πέσουμε στο κρεβάτι- προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, καθώς και του μεταβολισμού μας. Αυτές οι δύο αυξήσεις συνδέονται με επιπλέον εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Και περισσότερη εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του REM οδηγεί σε περισσότερα όνειρα.

Υπάρχει επίσης μια δημοφιλής πεποίθηση ότι το νυχτερινό φαγητό μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες. Και ενώ δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο, γνωρίζουμε ότι τα γεύματα αργά το βράδυ προκαλούν μια στροφή στην εγκεφαλική δραστηριότητα, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εφιάλτες.