3 θρεπτικά συστατικά που πρέπει να περιέχει το βραδινό σου για να κάνεις πιο ξεκούραστο ύπνο

Μαρία Ροδίτη
3 θρεπτικά συστατικά που πρέπει να περιέχει το βραδινό σου για να κάνεις πιο ξεκούραστο ύπνο

Κι όμως ο καλός και ποιοτικός ύπνος εξαρτάται από τη διατροφή σου.

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που μπορεί να πιούν καφέ στις 11 το βράδυ και στις 11.30 να κοιμούνται του καλού καιρού, είμαστε κι εμείς που έχουμε μια δυσκολία με τον ύπνο. Αν κι εσύ είσαι τέτοιο κορίτσι, σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Στριφογυρίζεις, θέλεις να χαζέψεις λίγο στο Instagram και στο TikTok, ανοιγοκλείνεις την τηλεόραση μέχρι τελικά να καταφέρεις να κλείσεις μάτι. Και τελικά κοιμάσαι, αλλά όχι και τόσο καλά. Νιώθεις, δηλαδή, μια κούραση το πρωί που θα ξυπνήσεις κι ας έχεις κλείσει 8ωρο ύπνου.

5 yummy προτάσεις για πρωινό που θα φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά

Σκέφτηκες ποτέ ότι… το βραδινό σου γεύμα μπορεί να φταίει για το ότι δεν κάνεις ποιοτικό ύπνο; Ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό. Και για να καταφέρεις να κοιμάσαι καλύτερα μπορείς να δοκιμάσεις να εντάξεις τα τρία θρεπτικά συστατικά που θα δεις παρακάτω στο βραδινό σου γεύμα. Πίστεψέ με, δουλεύει!

Τα 3 θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την ποιότητα του ύπνου

Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να κάνεις έναν καλό ύπνο. Και πού θα βρεις φυτικές ίνες θα αναρωτιέσαι εύλογα… Σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια. Όλες αυτές οι κατηγορίες τροφίμων – εκτός από το γεγονός ότι βελτιώνουν την πέψη και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις- έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την ποιότητα του ύπνου. Βλέπεις, οι φυτικές ίνες συνδέονται με λιγότερες διαταραχές ύπνου και καλύτερη απόδοση ύπνου.

kiwi1

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι άλλο ένα σημαντικό συστατικό, που βοηθά τον εγκέφαλο και το σώμα να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν για ύπνο. Θα το βρεις στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και στη μαύρη σοκολάτα.

Μελατονίνη

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγει το σώμα μας και βοηθά να ρυθμίζουμε τον οργανισμό μας την ημέρα και τη νύχτα. Όταν η μελατονίνη αυξάνεται στο σώμα, αρχίζεις να νιώθεις υπνηλία. Μπορείς, όμως, να νιώσεις περισσότερη υπνηλία και να κοιμηθείς πιο εύκολα και καλύτερα αυξάνοντας τη μελατονίνη μέσω της διατροφής σου. Πώς; Καταναλώνοντας καρύδια, κεράσια, σταφύλια, ντομάτες και βρώμη.



Wait! Δες και στην gallery 3 πεντανόστιμα snacks πλούσια σε αυτά τα 3 θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ