Διώξτε την μετακαλοκαιρινή μελαγχολία

Διώξτε την μετακαλοκαιρινή μελαγχολία

Αφού περάσατε τέλεια φέτος το καλοκαίρι γιατί αισθάνεστε τόσο πεσμένη τώρα;

Πρώτα από όλα δεν έχετε πάρει τόσα πολλά κιλά όσα πιστεύετε. Και αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε την ζυγαριά σας. Ακόμα και αν η ζυγαριά σας συμφωνήσει με την ιδέα σας έχετε υπ' όψη σας πως έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ένα -δυο κιλάκια στις διακοπές. Παρόλα αυτά, για να μην βασανίζεστε, εκτός από την ρουτίνα της δουλειάς σας και της καθημερινότητάς σας, και στην ρουτίνα της γυμναστικής και των ασκήσεών σας για να κερδίσετε την χαμένη φόρμα σας και να ξαναβρείτε τον χαμένο σας χαρούμενο εαυτό.

Επιστρέψτε και στην διατροφική σας ρουτίνα, όμως. Θυμάστε εκείνα τα πέντε γεύματα την ημέρα που διατηρούν την ισορροπία στον μεταβολισμό σας; Βάλτε τα στο πρόγραμμα. Κόψτε σιγά σιγά και τα τηγανητά και τους υδατάνθρακες με τα οποία τρεφόσασταν στα ταβερνάκια των διακοπών και, σας εγγυώμεθα, θα νιώσετε καλύτερα.

Ελαττώστε το αλκοόλ. Εκείνα τα παραπανίσια κοκτέιλ στην παραλία μπορεί να σας έφτιαχναν την διάθεση αλλά το hangover δεν βοηθάει στην καθημερινότητά σας που είναι, πια, γεμάτη υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας.

Οργανωθείτε αλλά μην περιμένετε να κάνετε σε μια μέρα όσα δεν κάνατε σε δυο εβδομάδες που λείπατε. Ανοίξτε τα mails σας και απαντήστε σιγά σιγά σε καθένα από αυτά. Καταγράψτε τις δουλειές σας και ξεκινήστε να τις διεκπεραιώνετε αυξάνοντας σταδιακά τους ρυθμούς.

Σχεδιάστε τις επόμενες διακοπές σας. Θα έχετε κάτι να προσδοκάτε και αυτό το συναίσθημα κενού που τόσο σας έχει ρίξει θα μειωθεί κάπως.