Έχεις αϋπνίες; Aυτή η μέθοδος αναπνοών θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σε χρόνο dt

Έχεις αϋπνίες; Aυτή η μέθοδος αναπνοών θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σε χρόνο dt

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο σου, σου έχουμε τη λύση για να κοιμάσαι σαν πουλάκι.

Ο επαρκής ύπνος είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι συνδέεται άμεσα με την καλή λειτουργία του οργανισμού και τη διάθεσή μας. Ιδανικά, οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται 7-8 ώρες καθημερινά για να διατηρούν υγιή την άμυνα του οργανισμού και του ανοσοποιητικού τους.

Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά είναι πιθανό να αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα όπως διαταραχή συγκέντρωσης και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Δύο ειδικοί σε θέματα ύπνου αναφέρουν στο Wellandgood.com πως η τεχνική της παρατεταμένης αναπνοής είναι η no1 λύση για καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο.

Η μέθοδος αναπνοών που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι σε χρόνο dt

Oυσιαστικά η μέθοδος γίνεται ως εξής: κάνεις εισπνοή από τη μύτη για λίγα δευτερόλεπτα και μετά εκπνοή από το στόμα για διπλάσιο χρόνο. Η εξάσκηση θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς εύκολα, αφού δημιουργεί άμεσα κατάσταση ηρεμίας.

5 σημάδια που στέλνει το σώμα σου ότι παίρνεις υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D

«Σε γενικές γραμμές, οι τεχνικές αναπνοών βοηθούν τον ύπνο επειδή επιβραδύνουν τους καρδιακούς παλμούς, γεγονός που δημιουργεί χαλάρωση και μείωση του άγχους», αναφέρει ο Martin Seeley, Διευθύνων Σύμβουλος και ειδικός ύπνου στο Mattress Next Day.

Ο Raj Dasgupta, ειδικός σε θέματα ύπνου και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου αναφέρει: «Η βαθιά και ήρεμη εισπνοή από τη μύτη και η εκπνοή από το στόμα σηματοδοτεί στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ότι ήρθε η ώρα για ύπνο».

Πώς θα την εφαρμόσεις: Ξεκίνα να χαλαρώνεις ενώ κάθεσαι σε μια άνετη θέση. Κάνε εισπνοή για δύο δευτερόλεπτα από τη μύτη και μετά εκπνοή για τέσσερα δευτερόλεπτα από το στόμα. Για καλύτερα αποτελέσματα επανέλαβε τη διαδικασία για μερικά λεπτά. Συνέχισε τη μέθοδο για λίγα λεπτά, διασφαλίζοντας ότι οι εκπνοές σου είναι διπλάσιες από τις εισπνοές.

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θα υποφέρεις από αϋπνία.

φωτογραφιών: pexels.com