Αυτός είναι ο λόγος για να ξεκινήσεις να βάζεις τζίντζερ στον καφέ σου

Αυτός είναι ο λόγος για να ξεκινήσεις να βάζεις τζίντζερ στον καφέ σου

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα οφέλη έχει για την υγεία σου.

Όταν πρόκειται για τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας, πολλά έχουν ειπωθεί κι άλλα τόσα έχουν τεκμηριωθεί σε έρευνες. Αλλά η προσθήκη ενός από τους γνωστούς super stars της φύσης στην καθημερινή μας συνήθεια, στον καφέ μας δηλαδή, μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το συναίσθημα που όλοι θέλουμε να νιώθουμε. Ναι, για την ευεξία μιλάμε!

Ποιο είναι όμως αυτό το superfood; Η κανέλα, η βανίλια ή το κάρδαμο; Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που αν το αναμείξεις με την καφεΐνη απογειώνει τη γεύση και χαρίζει α οφέλη του. Όχι, δε μιλάμε για τα συνηθισμένα μπαχαρικά. Είναι η ταπεινή αλλά πικάντικη ρίζα τζίντζερ που απογειώνει στην πρωινή ή απογευματινή σου τελετουργία με την καφεΐνη.

5 οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ginger στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου

Το τζίντζερ, επιστημονικά γνωστό ως Zingiber officinale, μπορεί να προστεθεί στον καφέ σου και να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Το WebMD σημειώνει ότι το μπαχαρικό που προέρχεται από τις ρίζες του τζίντζερ είναι γεμάτο από φυσικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν από τη ναυτία. Φαίνεται να κάνει τα μαγικά του μέσω του στομάχου και του εντέρου αλλά και να επηρεάσει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Το Saudi Medicine Journal αναγνωρίζει το τζίντζερ για την ικανότητά του να βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, όπως σημειώνεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH).

Εύκολοι τρόποι για να προσθέσεις τζίντζερ στον καφέ σου

ginger.jpg

Η SciTechDaily σημειώνει ότι το καθαρό τζίντζερ σε σκόνη είναι ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να πασπαλίσεις αυτή την «πικάντικη σκόνη» σε μια κούπα, αλλά ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη ρίζα τζίντζερ μπορεί να δημιουργήσει καλύτερη γεύση και δυνητικά περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Ένα αγαπημένο ζεστό ρόφημα γνωστό ως qishr περιλαμβάνει την ανάμειξη σκόνης τζίντζερ με εξαιρετικά λεπτό αλεσμένο καφέ, νερό και ζάχαρη. Οι συνταγές για το qishr ποικίλλουν, αλλά η Spruce Eats συνιστά να χρησιμοποιείτε 1 φλιτζάνι νερό, 6 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ, 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και στη συνέχεια να το σερβίρετε σε μικρά φλιτζάνια εσπρέσο (γνωστά ως Finjaan στα αραβικά). Μερικοί προτιμούν να προσθέτουν γάλα και μπαχαρικά όπως κάρδαμο ή μπαχάρι για επιπλέον κρεμώδη γεύση.