Η μέθοδος καταπολέμησης του άγχους που ασπάζεται ακόμη και η Gwyneth Paltrow

Η μέθοδος καταπολέμησης του άγχους που ασπάζεται ακόμη και η Gwyneth Paltrow

Μια μέθοδος που όσοι την έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν πως κάνει θαύματα.

Πόσο στρες ν' αντέξει ο οργανισμός μας; Το άγχος, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και η καταπόνηση του οργανισμού μας από καθημερινές αντιξοότητες μάς κάνει να χάνουμε την ενέργειά μας. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που καταφεύγουμε σε διάφορες θεραπείες προκειμένου να διώξουμε μακριά τα δυσάρεστα συμπτώματα που μας προκαλούν φθορές σε σωματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο.

Εσύ την ήξερες τη νέα θεραπεία που οι περισσότεροι αστέρες του Hollywood έχουν καταφύγει σε αυτή; Μιλάμε φυσικά για την περίφημη «θεραπεία με σπόρους στο αυτί». Όχι, δεν πρόκειται για πραγματικούς σπόρους αλλά για μια διαδικασία που -σύμφωνα με τους ειδικούς των εναλλακτικών θεραπειών- μπορεί να μας ανακουφίσει από το άγχος και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας. Θερμές υποστηρίκτριες αυτής της μεθόδου είναι η Kate Moss, η Penélope Cruz και η Gwyneth Paltrow.

Πώς λειτουργεί

Ουσιαστικά, είναι μια μη επεμβατική μέθοδος (δηλαδή δεν χρειάζεται βελόνα) βασισμένη στις ίδιες γενικές αρχές του βελονισμού, της μεθόδου που αποτελεί βασικό συστατικό της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, που πρεσβεύει ότι η υγεία μας εξαρτάται από τη ροή του qi (ενέργεια) στο σώμα μας.

Οι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το hack γιατί τους κάνει να μην πολυσκέφτονται τα πράγματα

Πώς εφαρμόζεται

Μικρές -πολύ μικρές- χάντρες ή σφαιρίδια συγκρατούνται στην επιφάνεια του αυτιού με μια ειδική κόλλα, σε διεγερτικά σημεία πίεσης που συνδέονται με διαφορετικά μέρη του σώματος. Η « σπορά» αυτή λέγεται ότι βοηθά σε μια πληθώρα ανησυχιών, όπως, ακμής, άγχους, κατάθλιψης, ημικρανιών, εθισμούς, λίμπιντο, υγείας του εντέρου και πολλά άλλα. Στην σύνοδο κορυφής ευεξίας της Goop της Gwyneth Paltrow πέρυσι, ασκούμενοι από την κλινική βελονισμού της Νέας Υόρκης, The Yinova Center, εφάρμοσαν σπόρους με κρυστάλλους σε τρία σημεία των συμμετεχόντων για να ισορροπήσουν το νευρικό τους σύστημα και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους τους.

«Δεν υπάρχει τίποτα που οι σπόροι δεν μπορούν να θεραπεύσουν», λέει η βελονίστρια Sarah Bradden. Ένα 75% των πελατών της την επισκέπτονται επειδή έχουν πολύ άγχος. «Ειδικά τώρα», λέει «ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν βιώσει ποτέ άγχος, ξαφνικά, βιώνουν όλα τα συμπτώματα και δεν ξέρουν πώς να ηρεμήσουν, πώς να τα διαχειριστούν».

https://www.instagram.com/p/CEV3hpxAdRO

«Το αυτί είναι σαν το πληκτρολόγιο του εγκεφάλου», εξηγεί. «Ο χάρτης του σώματός μας βρίσκεται στο αυτί μας».

Η Sarah Bradden συμβουλεύει τους πελάτες της να πιέζουν κατά μέσο όρο δύο φορές την ώρα τα μικρά σποράκια που τοποθετούνται στο αυτί τους για να «φορτίσει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος καθώς θέλουμε αυτή η ενέργεια να ρέει σε όλα τα τσάκρας».

https://www.instagram.com/p/CcXnPrDI9SC

Το αποτέλεσμα

Τρία -ή και παραπάνω, ανάλογα με τις ανάγκες μας- σποράκια τοποθετούνται σε διάφορα τμήματα του αυτιού. Τα μεταλλικά σφαιρίδια είναι επιχρυσωμένα με χρυσό 24 καρατίων, πολλές φορές επιστρωμένα με κρύσταλλα Swarovski και εμπνευσμένα από χρώματα των τσάκρας. Το πάνω μέρος αφορά το «shen», μια λέξη που σημαίνει «πνεύμα», το μεσαίο τμήμα ονομάζεται «ηρεμιστικό» σημείο και το κάτω μέρος βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου, την ενέργεια και την απελευθέρωση ενδορφινών.