Κίνδυνοι από την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Κίνδυνοι από την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Τι πρέπει να γνωρίζουμε .

Θεωρητικά κατά την χειρουργική επέμβαση διάφορες παρενέργειες μπορούν να συμβούν όπως αιμορραγία , φλεγμονή, τραυματισμός νεύρων ή τραυματισμός της κοιλότητας του ιγμόριου, καθώς και ανεπαρκής επούλωση του οστού γύρω από τα εμφυτεύματα , που οδηγεί στην αποτυχία των εμφυτευμάτων.

Πρακτικά το να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ σπάνιο. Βέβαια έχοντας πάντα ως προΰπόθεση ότι ο οδοντίατρος έχει επαρκή εκπαίδευση πάνω στην εμφυτευματολογία και χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα μέσα όπως πανοραμική και αξονική τομογραφία. Η επιτυχία της οστεοενσωμάτωσης των εμφυτευμάτων είναι 95-98%.

Ακόμη όμως και να έχουμε μια αποτυχία , δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την θεραπεία που έχουμε σχεδιάσει. Θα επαναλάβουμε την τοποθέτηση του εμφυτεύματος άμεσα και απλά θα έχουμε μια καθυστέρηση μερικών μηνών στην ολοκλήρωση της θεραπείας μας. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της επούλωσης, μπορούν να παρουσιασθούν και αυτό όχι πάντα κάποιες ενοχλήσεις καθώς και οίδημα και φλεγμονή των ούλων , οι οποίες είναι φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού μετά την χειρουργική επέμβαση στο στόμα και διαρκούν 2-4 μέρες.