Οι λόγοι που πρέπει να πεις «ναι» στο βιολογικό κρασί

Οι λόγοι που πρέπει να πεις «ναι» στο βιολογικό κρασί

Μάθε γιατί το βιολογικό κρασί είναι πιο υγιεινό και εύγευστο από το κανονικό.

Όταν λέμε βιολογικό κρασί, αναφερόμαστε στον οίνο που παρασκευάζεται από σταφύλια που καλλιεργήθηκαν και οινοποιήθηκαν με οργανικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωργικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των σταφυλιών δεν βασίζονται σε τεχνητά χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μυκητοκτόνα ή ζιζανιοκτόνα.

Στο οινοποιείο, χημικές ουσίες όπως το «Mega-Purple», που χρησιμοποιούνται συνήθως σε συμβατικά κρασιά για να εμβαθύνουν το χρώμα των ερυθρών κρασιών, δεν επιτρέπονται κατά την παρασκευή βιολογικών κρασιών.

Πάνα μάθουμε περισσότερα για το βιολογικό κρασί, αλλά και τους λόγους που το καθιστούν πιο υγιεινό και εύγευστο από το κανονικό.

6 τρόποι για να αξιοποιήσεις το κρασί που έμεινε στο ποτήρι σου και να μην το πετάξεις

Είναι το βιολογικό κρασί πιο υγιεινό από το κανονικό;

Τα δεδομένα πίσω από τη χρήση χημικών ουσιών και τους κινδύνους για την υγεία από τις συμβατικές πρακτικές κρασιού δεν είναι ακόμα οριστικά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις πρακτικών χημικής καλλιέργειας που οδήγησαν σε ασθένεια ή θάνατο. Τα φυτοφάρμακα συνδέονται άμεσα με τον καρκίνο, επομένως η επιλογή βιολογικών (πιστοποιημένων!) κρασιών είναι σίγουρα καλύτερη.

Και πέρα από το γεγονός ότι το βιολογικό κρασί είναι πολύ καλύτερο για την υγεία μας, η γεύση του είναι πιο γνήσια και παρόλο που μπορεί να το βρεις λιγάκι πιο ακριβό, πραγματικά αξίζει τον κόπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα βιολογικά προϊόντα η γεύση είναι αγνή, πλούσια και απλά υπέροχη.

Επίσης, το βιολογικό κρασί περιέχει τη μισή από την επιτρεπόμενη ποσότητα θειώδους - ενός συνηθισμένου συντηρητικού για το κρασί που χρησιμοποιείται για να αναστείλει ή να σκοτώσει ανεπιθύμητα ζύμες ή βακτηρίδια, και ο κύριος ένοχος για τα δυνατά hangovers που έχουμε την επόμενη μέρα. Αν είσαι, λοιπόν, ευαίσθητη στα θειώδη άλατα, το βιολογικό κρασί είναι η ιδανική επιλογή για εσένα.