Θέλετε να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας;

Θέλετε να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας;

Σας έχουμε μερικά τρικ για να το πετύχετε.


Φανταζόμαστε πως θέλετε να σταματήσετε αυτήν την κακή συνήθεια, όπως ακριβώς και ένα σωρό ακόμα, που εκτός των άλλων οδηγεί και σε ένα πολύ δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα. Τόσο δυσάρεστο που με θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή και με φαγωμένα μέχρι τις ρίζες των δακτύλων νύχια, να ακούω/ διαβάζω άνδρες να αναφέρουν πόσο αντιαισθητικά βρίσκουν τα φαγωμένα νύχια και να μου εντυπώνεται ανεξίτηλα στο μυαλό.

Το δικό μου προσωπικό τρικ, όταν πια μεγάλωσα, ήταν να μακρύνω τα νύχια μου ένα ένα και να τα περιποιούμαι (επίσης ένα ένα) για να τα λυπάμαι να τα φάω ξανά και για να νιώθω άβολα που δεν είναι και τα δέκα εξίσου όμορφα μέχρι να καταφέρω να τα μεγαλώσω όλα. Αλλά αυτό λειτούργησε σε εμένα. Και υπάρχει και άλλο τρικ που ήταν πολύ αποτελεσματικό σε άλλες συμπαθούσες μου: τα συνθετικά νύχια, τα οποία άλλες σιχαίνονται να μασουλήσουν και άλλες τα λυπούνται, επίσης. Καλό κόλπο -για τις όχι μανιασμένες γιατί εκείνες το αντέχουν- είναι και το μανό με δυσάρεστη γεύση το οποίο προκαλεί αηδία κάθε φορά που το γεύεστε και, έτσι, σας μαθαίνει να μην βάζετε τα χέρια στο στόμα.

Εσείς θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα ακόμα πιο βασικά, όμως. Να αναρωτηθείτε, για αρχή, γιατί το κάνετε. Γιατί τρώτε τα νύχια σας; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το φάγωμα των νυχιών είναι το αντίστοιχο συνήθειο των ενηλίκων με αυτό του πιπιλίσματος του δακτύλου των μωρών. Και οι δύο το κάνουμε γιατί νιώθουμε άβολα και με αυτόν τον τρόπο διοχετεύουμε κάπου το άγχος και το στρες. Αλλά εμείς οι μεγάλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να το ελέγξουμε, έτσι δεν είναι;

Προσπαθήστε να καταλάβετε πότε τρώτε τα νύχια σας, με τι συναισθήματα ή καταστάσεις συνδέεται αυτή σας η συνήθεια. Και μόλις συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει επιχειρήστε να της προσφέρετε ένα υποκατάστατο, ένα stress ball ας πούμε.

Και αν όλα αυτά δεν οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα θέλετε να θυμηθείτε πως όσο συχνά και αν πλένετε τα χέρια σας τα μικρόβια κάνουν πάρτυ πάνω τους; Είστε σίγουρες πως θέλετε όλος αυτός ο πληθυσμός να συνεχίσει την διασκέδαση στο στόμα σας και από εκεί σε όλο σας το σώμα;

javascript:mctmp(0);