Εθνική εκστρατεία για την υγεία του μαστού: Πώς θα κάνεις ψηφιακή μαστογραφία με αξιοπιστία

Πατούλια Κατερίνα
Εθνική εκστρατεία για την υγεία του μαστού: Πώς θα κάνεις ψηφιακή μαστογραφία με αξιοπιστία

Η Affidea διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τις ψηφιακές μαστογραφίες.

Την προσωπική τους υγεία, ειδικά σε ό,τι αφορά στο στήθος τους, καλούνται να προσέχουν οι γυναίκες σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Καθώς μέσω των προληπτικών εξετάσεων, μπορούν να αντιμετωπιστούν εγκαίρως και άρα περισσότερο αποτελεσματικά μια σειρά ασθενειών και ειδικά ο καρκίνος του στήθους, όλες οι γυναίκες οφείλουμε εγκαίρως να απευθυνόμαστε στον γιατρό μας και σε εξειδικευμένα κέντρα για τον σκοπό αυτό. Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η εξέταση που απαιτείται να κάνουμε όλες οι γυναίκες περιοδικά στη ζωή μας ήδη από νεαρή ηλικία, εάν συντρέχουν λόγοι και καθώς μεγαλώνουμε ακόμα πιο συχνά και τακτικά.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εθνική εκστρατεία για την υγεία του μαστού και το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», μέσω του οποίου οι γυναίκες μπορούν να εξετάζονται προληπτικά, δωρεάν για τον καρκίνο του μαστού. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στη μνήμη της πολιτικού Φώφης Γεννηματά που πάλεψε επί χρόνια με τον καρκίνο και έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021, σε ηλικία 57 ετών. Μέσα από το πρόγραμμα που φέρει το όνομά της, για πρώτη φορά, η πολιτεία ενεργοποιείται και καλεί τις γυναίκες να εξεταστούν προληπτικά, δωρεάν, χωρίς να περιμένουν να παρουσιαστούν συγκεκριμένα συμπτώματα. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου για τις γυναίκες, είναι η μέθοδος για την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου και άρα την αποτελεσματική της θεραπεία.

1656937870716-701491805-image003.jpg


Η Affidea διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τις ψηφιακές μαστογραφίες

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ. Οι δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνει είναι οι εξής:

  • Εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες-δικαιούχους
  • Κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)
  • Υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Κάθε γυναίκα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, εφόσον εγγραφεί ή έχει ήδη εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβει αυτομάτως το άυλο παραπεμπτικό για την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας με μήνυμα (SMS) στο κινητό της τηλέφωνο ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από εκεί και πέρα, μπορεί να προγραμματίσει η ίδια την εξέταση, καθώς τόσο οι προληπτικές εξετάσεις όσο και η κλινική εξέταση που περιλαμβάνονται στη Δράση πραγματοποιούνται σε Μονάδες Υγείας όπως τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea, στα οποία διενεργούνται ψηφιακές μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες, ενώ διαθέτει σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού. Η Affidea άλλωστε δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού της δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας και ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της (δείτε εδώ).

1656937879945-160556354-image005.jpg


Στην
Affidea η εμπειρία της ψηφιακής μαστογραφίας είναι διαφορετική

Φροντίζουμε την υγεία μας, κάνουμε προληπτικές εξετάσεις

Το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε γυναίκες άνω των 50 ετών, παράλληλα όμως μας δίνει την αφορμή να ενημερωθούμε όλες, ανεξαρτήτως ηλικίας για τα οφέλη της εξέτασης αυτής που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ίδια μας τη ζωή. Διότι, η ψηφιακή μαστογραφία είναι η κύρια εξέταση που θα δείξει με τον ακριβέστερο τρόπο την υγεία των μαστών μας και θα βοηθήσει να προλάβουμε και να αναλάβουμε εγκαίρως δράση για οτιδήποτε ανησυχητικό κι αν εντοπιστεί.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές οδηγίες προληπτικού ελέγχου συστήνουν έναρξη μαστογραφίας στα 40 έτη και ετήσιο επανέλεγχο ως τα 75 έτη. Η οδηγία αυτή όμως εξατομικεύεται με βάση το ιατρικό ιστορικό κάθε γυναίκας και γι’ αυτό θα πρέπει κάθε μία από εμάς να συμβουλεύεται τον γιατρό της και να μην παραβλέπει την ψηφιακή της μαστογραφία ως προληπτική εξέταση. Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία έχει συμβάλλει στη μείωση της θνητότητας από τον καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30%-40% σε γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών.

Μιλώντας στο Queen.gr, ο Διευθυντής του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού κ. Σταμάτης Μερκούρης υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αυτοψηλάφησης, στην οποία κάθε γυναίκα πρέπει να εκπαιδευτεί από τον γιατρό της και να κάνει τακτικά, αλλά και για τον υπέρηχο μαστού που είναι το ενδιάμεσο βήμα, μεταξύ της αυτοψηλάφησης και της μαστογραφίας.

1656937891501-485303567-image007.jpg


Η αρχισυντάκτρια του Queen.gr Κατερίνα Πατούλια επισκέφθηκε ένα από τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea και ενημερώθηκε αναλυτικά για την ψηφιακή μαστογραφία και το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά από τον Διευθυντή του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού κ. Σταμάτη Μερκούρη

Στην Affidea, που έχει εξοπλιστεί με ψηφιακούς μαστογράφους τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και γιατρούς και τεχνολόγους εξειδικευμένους στην απεικόνιση του μαστού, εξασφαλίζουμε τη μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια. Στα διαγνωστικά κέντρα Affidea λειτουργεί υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος τεχνολογίας 2D και 3D – τρισδιάστατης απεικόνισης μαστού με Τομοσύνθεση, εξοπλισμένος με ειδικό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της πίεσης, ώστε να ασκείται ακριβώς η πίεση που απαιτείται για την βέλτιστη απεικόνιση των μαστών, διαθέτοντας ταυτόχρονα εξειδικευμένο σύστημα ορθής διαχείρισης της ακτινοβολίας, προσαρμοζόμενο στη δομή και στην πυκνότητα των μαστών.

Έτσι, στην Affidea η εμπειρία της ψηφιακής μαστογραφίας είναι διαφορετική. Κάθε γυναίκα απολαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα για την υγεία του μαστού και απεικονιστικό έλεγχο με εξοπλισμό βασισμένο σε τεχνολογία αιχμής. Παράλληλα, η διαδικασία επιβλέπεται από γιατρούς και τεχνολόγους εξειδικευμένους στην απεικόνιση του μαστού, ενώ παρέχεται άμεση διάγνωση και συμβουλευτική καθοδήγηση, με την εγγύηση ποιότητας του κορυφαίου ιδιωτικού φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. «Στην Affidea, είμαστε δίπλα στη γυναίκα και δίνουμε την απάντηση αμέσως. Από την ώρα που θα έρθει μία γυναίκα για μία προληπτική εξέταση, μέχρι να πάρει τις απαντήσεις περνούν περίπου 40 λεπτά. Κι αυτό περιλαμβάνει και οποιαδήποτε διευκρινιστική λήψη ή ενημέρωση τυχόν χρειαστεί», επισημαίνει ο κ. Μερκούρης, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Affidea σε κάθε γυναίκα.

1656937910035-717357309-image009.jpg

Δεν χάνουμε χρόνο, δεν αφήνουμε για αργότερα την προληπτική εξέταση που μπορεί να μας σώσει τη ζωή. Προγραμματίζουμε τώρα στην Affidea την ψηφιακή μαστογραφία, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τους εαυτούς μας και για την υγεία μας.