Morning routine: Οι συνήθειες που σου δίνουν την ευεξία που χρειάζεσαι κάθε πρωί

Morning routine: Οι συνήθειες που σου δίνουν την ευεξία που χρειάζεσαι κάθε πρωί

Είσαι έτοιμη αγαπητή Queenette να δώσεις μία «ανάσα» θετικής ενέργειας και ευεξίας στη ζωή σου;

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις το “well being” τρόπο ζωής και μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας; Τότε ένα θα σου πω: Άδραξε την ημέρα σου από το πρωί, βάζοντας στο everyday calendar σου τις συνήθειες που θα σου δώσουν την ευεξία που χρειάζεσαι. Άλλωστε, η αλήθεια είναι πως η ενέργεια και η διάθεση που έχεις τις πρώτες ώρες της ημέρας σου, πιθανότατα θα σε συνοδεύσουν κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου.

Μπορεί, λοιπόν, συχνά να αισθάνεσαι κουρασμένη και νυσταγμένη όταν ξυπνάς και έχεις να αντεπεξέλθεις στους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, όμως η αλήθεια είναι πως αρκούν μερικά «βήματα» για να κάνεις τον well being τρόπο ζωής, μέρος της morning routine σου.

Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από τρία απλά αλλά ουσιαστικά tips, που θα τονώσουν τον οργανισμό σου και θα σου δώσουν κίνητρο να ξεκινήσεις την ημέρα σου, με χαμόγελο και έξτρα διάθεση. Είσαι έτοιμη αγαπητή Queenette να δώσεις μία «ανάσα» θετικής ενέργειας και ευεξίας στη ζωή σου;

Δώσε στον εαυτό σου το boost που έχει ανάγκη

Εάν η «Νο1» προτεραιότητά σου αυτή την περίοδο είναι να αναδείξεις την πιο fitness πλευρά σου, τότε μία είναι η λύση: κάνε την καθημερινή προπόνηση μέρος της ζωής σου. Ενώ όλοι γνωρίζουμε τα σημαντικά οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ψυχολογία μας, η αλήθεια είναι πως συνήθως προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες που θα βάλουν σε «δεύτερη μοίρα» τη σωματική άσκηση. Κάπως έτσι, είναι αρκετά πιθανό το τέλος κάθε ημέρας να μας βρίσκει εξουθενωμένες και χωρίς την παραμικρή διάθεση να σηκωθούμε από τον καναπέ. Γι’ αυτό, λοιπόν, μια πολύ καλή λύση είναι να γυμνάζεσαι το πρωί και πραγματικά, αξίζει να εντάξεις την πρωινή γυμναστική στη ζωή σου.

Ναι, αγαπητή Queenette, ακόμα και για εσένα που λατρεύεις το χουζούρεμα και τον ύπνο, μπορεί η πρωινή γυμναστική να γίνει η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας, καθώς η ευεξία και η ενέργεια που σου προσφέρει έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σου. Το μόνο που θα χρειαστείς για να είσαι δυνατή και δραστήρια σε κάθε σου προπόνηση, είναι να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου τρόφιμα-«συμμάχους», που θα δίνουν ενέργεια σε κάθε σου «βήμα», μέσα από «έξυπνες» και νόστιμες επιλογές.

image003.jpg

Μην αμελείς ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό

Αν κάθε πρωί που ξυπνάς, αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη από κάτι χορταστικό, αλλά δεν θέλεις να καταφύγεις σε ανθυγιεινές γρήγορες και πρόχειρες λύσεις, αφιέρωσε πέντε λεπτά στην κουζίνα του σπιτιού σου, πριν φύγεις για το γραφείο, τη σχολή ή τη βόλτα σου, για να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό πρωινό γεύμα σε χρόνο «μηδέν». Ακόμη λοιπόν και εάν η μαγειρική δεν είναι το… φόρτε σου, ευτυχώς, υπάρχουν γευστικές και υγιεινές επιλογές, οι οποίες θα σου «λύσουν τα χέρια», σε κάθε γεύμα της ημέρας σου. Πώς θα συμβεί αυτό; Εντάσσοντας στο πρωινό σου συνταγές όπως, μία τραγανή φρυγανιά ολικής άλεσης, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με φυστικοβούτυρο και λίγη ψιλοκομμένη μπανάνα που περιέχει βιταμίνες και κάλιο, αυγά ποσέ με αβοκάντο, που είναι καλή πηγή βιταμινών C και Ε ή μία θρεπτική ελληνική ομελέτα, με ντοματίνια και ρόκα, που κάνουν το πρωινό σου, ακόμη πιο γευστικό και απολαυστικό.

Φυσικά, αναπόσπαστο «κομμάτι» ενός ολοκληρωμένου πρωινού γεύματος, είναι τα προϊόντα που προέρχονται από τη φύση. Προσπάθησε, να επενδύεις περισσότερο σε τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά ή γενικά, σε προϊόντα που βασίζονται σε απλές, αγνές πρώτες ύλες. Ο λόγος για τους χυμούς Amita οι οποίοι παράγονται από εξαιρετικές ποικιλίες φρούτων, εξασφαλίζοντας έτσι τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας με χυμούς που έχουν υπέροχη γεύση. Για εσένα, που η υγιεινή διατροφή είναι μία πραγματική ανάγκη στον σύγχρονο τρόπο ζωής σου, καθώς επηρεάζει σχεδόν όλες τις λειτουργίες, όπως τη μνήμη, την απόδοση στην εργασία, τη διάθεση, την εμφάνιση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, δώσε προσοχή και βάλε στο διαιτολόγιό σου διατροφικά στοιχεία, που έχεις ανάγκη, μέσα από μία «Φυσικά Μοναδική» επιλογή.

image005.jpg

Κάνε ένα πρωινό δροσιστικό ντους

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πρωινό ντους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξυπνήσεις και να ενεργοποιηθείς και να αδράξεις για ακόμη μία φορά την ημέρα. Ακόμη και για εσένα που σε κάθε σου επιλογή αναζητάς τα οφέλη για τη ζωή σου, αρκεί να γνωρίζεις πως το πρωινό ντους σε «ξυπνάει» καλύτερα από τον καφέ, τονώνει την κυκλοφορία, επιταχύνει τον ρυθμό της καρδιάς, επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί και τέλος, ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών, άρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.

image007.jpg

Μπορεί, μέχρι σήμερα να είχες συνδυάσει το ντους με το κλείσιμο μίας κουραστικής ημέρας, αλλά μήπως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις, βάζοντας το πρωινό ντους στο top 3 των πρωινών σου συνηθειών;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι έντονοι ρυθμοί, πολλές φορές μας οδηγούν σε αποκλίσεις από αυτό που λέμε “well being”. Αρκούν μερικοί «σύμμαχοι», όπως είναι η σωστή διατροφή, ένα πρόγραμμα γυμναστικής και μερικές «ανάσες» δροσιάς για να δώσουμε στον εαυτό μας το κίνητρο που χρειάζεται, ώστε να συνεχίζει καθημερινά να γίνεται καλύτερος!