Οι δύο τύποι κρέατος που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Οι δύο τύποι κρέατος που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Σύμφωνα με μελέτες υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης κόκκινου κρέατος και πουλερικών και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη. 

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα μεταβολικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Στο διαβητικό άτομο, ο οργανισμός παράγει μειωμένη ή και καθόλου ινσουλίνη. Οι κύριοι τύποι διαβήτη είναι δύο, ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2.

Δυστυχώς, οι μισοί από τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη δεν το γνωρίζουν και όσο νωρίτερα διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί τόσο μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης επιπλοκών που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στον ακρωτηριασμό και τον θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr