Φυτικές ίνες: Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος

Φυτικές ίνες: Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος

Οι φυτικές ίνες είναι ωφέλιμες για την υγεία, αλλά αυτές που έχουν υποστεί επεξεργασία, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος για κάποιους ανθρώπους, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Πρόκειται για τις επεξεργασμένες ίνες, που προστίθενται σε διάφορες τροφές τις οποίες καταναλώνουν συνήθως όσοι θέλουν να χάσουν βάρος ή να προστατευθούν από ασθένειες, όπως ο διαβήτης.

Το συστατικό αυτό έχει όμως αντίθετα αποτελέσματα για ορισμένους ανθρώπους, κυρίως για όσους έχουν αγγειακή δυσπλασία, ενισχύοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

DPG Network