Πιείτε αλκοόλ στην υγειά σας

Πιείτε αλκοόλ στην υγειά σας

Γιατί ένα -δυο ποτηράκια την ημέρα ευνοούν την μακροζωία.

Το πολύ αλκοόλ βλάπτει την υγεία των πάντων, ανεξαρτήτως φύλου, αλλά το λίγο αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες των γυναικών να τσουγκρίσουν το ποτήρι τους στα γενέθλια των 70 χρόνων τους από ότι εκείνες που το παρακάνουν αλλά και από εκείνες που δεν τολμούν να βρέξουν το χειλάκι τους με λίγο αλκοόλ.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, τουλάχιστον, μια μελέτη από επιστήμονες του Harvard που εξέτασε την πορεία της υγείας 14.000 γυναικών για να διαπιστώσει πως εκείνες που έπιναν ένα ποτηράκι ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκείνες που δοκίμαζαν τα όρια της αντοχής τους αλλά και από εκείνες που δεν το γεύονταν καν. Όσο για το τι ποτό, εδώ είναι τα καλύτερα νέα: δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι κρασί, βερμούτ, λικέρ, μπίρα ή ένα «σκληρό» ποτό σαν του ουίσκι, αρκεί να είναι σε μία-δύο μεζούρες bar/ εστιατορίου.

Και το έξτρα μυστικό; Η σωστή κατανομή της κατανάλωσης αλκοόλ βοηθά και αυτή στην καλή υγεία και στην μακροζωία. Καλύτερο είναι, δηλαδή, να πίνουμε ένα -δυο ποτήρια την ημέρα παρά να καταναλώνουμε όλη αυτή την ποσότητα το Σαββατοκύριακο ή ένα βράδυ στην καθισιά μας.

Οι ασθένειες, δε, που «μάχεται» η μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Τι λέτε; Πάμε για ένα ποτό;