Είσαι πρωινός τύπος;

Είσαι πρωινός τύπος;
Όσοι ξυπνούν νωρίς είναι όχι μόνο πιο υγιείς αλλά και με καλύτερη σιλουέτα και περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

 

Αυτά αποφάνθηκε έρευνα του Βρετανικού Πανεπιστημίου Roehampton και εμείς σας μεταφέρουμε τα πορίσματά της για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και εσείς, με τη σειρά σας, να κρούσετε τον κώδωνα του ξυπνητηριού και να ξεκινήσετε τη μέρα σας νωρίς. Διότι τα αποτελέσματα ισχύουν ανεξαρτήτως του πώς καταφέρνει κανείς να ξυπνήσει το χάραμα, με το ζόρι ή από μόνος του. Αρκεί να ξεκινήσει τη μέρα του πολύ πολύ νωρίς.

Στην έρευνα, λοιπόν, διαπιστώθηκε πως όσοι ξυπνούν στην ώρα τους κάνουν τελειώνουν ταχύτερα με τις πρωινές δουλειές τους, ετοιμάζουν πιο γρήγορα τα παιδιά τους για το σχολείο και, έπειτα, τα καταφέρνουν καλύτερα και στην εργασία τους. Ενώ όσοι αγνοούν τον ήλιο, το ξυπνητήρι και όποια άλλη μέθοδο ξυπνήματος τους βρίσκεται και καθυστερούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στρες και να αυξήσουν, επίσης, το βάρος τους.

Όλα αυτά μετά από μελέτη περίπου 1.000 ατόμων που εξετάστηκαν στο επίπεδο ευτυχίας, του άγχους, της υγείας, του βάρους και των διατροφικών συνηθειών τους. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως οι πρωινοί τύποι σηκώνονται από το κρεβάτι λίγο πριν τις 7 μ.μ. ενώ οι απογευματινοί το αποφασίζουν λίγο πριν τις 9 π.μ. Τα Σαββατοκύριακα και οι δύο «κλέβουν» μια ώρα περίπου έξτρα στο κρεβάτι.