Εποχική γρίπη και COVID-19: Αρκεί μία εξέταση για να προστατεύσεις τον εαυτό σου

Εποχική γρίπη και COVID-19: Αρκεί μία εξέταση για να προστατεύσεις τον εαυτό σου

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχεις γίνει λίγο πιο καχύποπτη με τα «αθώα» συμπτώματα που άλλοτε δεν σου προξενούσαν ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία.

Καθώς πλησιάζουμε προς την καρδιά του χειμώνα, υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά στην υγεία σου και σε προβληματίζει αρκετά: Δεν είναι άλλο από την εποχική γρίπη, η οποία βρίσκεται πάντα σε έξαρση αυτή την περίοδο, ενώ – ως γνωστόν – βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ακούγοντας τους ειδικούς και τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τον κίνδυνο μίας… δυναμικής επανεμφάνισης της εποχικής γρίπης, έπειτα από δύο χρόνια σχεδόν «εξαφάνισής» της λόγω του κορωνοϊού, γνωρίζεις πως πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου, ώστε να «θωρακίσεις» τον οργανισμό σου από την απειλή που μπορεί να σε… κρεβατώσει τώρα μάλιστα, που πλησιάζει η πιο αισιόδοξη και γιορτινή περίοδος του χρόνου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το «κύμα» της εποχικής γρίπης, αναμένεται να ξεκινήσει κάπου στα μέσα του Δεκεμβρίου, πιθανότατα θα κορυφωθεί τους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους και θα υποχωρήσει κάπου στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου. Συνεπώς, καλό θα ήταν να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, ώστε να προφυλάξεις τον εαυτό σου και να προστατεύσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Διότι μπορεί εσύ να μην κινδυνεύεις από τη συγκεκριμένη λοίμωξη, όμως, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς σου, διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρότερες ασθένειες, όπως η πνευμονία.

Και ο καλύτερος τρόπος για να τους κρατήσεις προστατευμένους, είναι να είσαι σίγουρη πως είσαι απόλυτα υγιής, πριν αποφασίσεις να τους συναντήσεις. Αυτή τη σιγουριά, λοιπόν, μπορεί να σου την προσφέρει μόνο ένα rapid τεστ ή ένας μοριακός έλεγχος γρίπης με τη μέθοδο PCR, τα οποία μπορείς να πραγματοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου Affidea, άμεσα, εύκολα και στις πιο προνομιακές τιμές.

Τα συμπτώματα που σε προειδοποιούν να επισκεφθείς άμεσα ένα διαγνωστικό κέντρο

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχεις γίνει λίγο πιο καχύποπτη με τα «αθώα» συμπτώματα που άλλοτε δεν σου προξενούσαν ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία. Ωστόσο, επειδή μερικά συμπτώματα όπως ο πυρετός, τα ρίγη, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η ρινική συμφόρηση, οι μυαλγίες, ο πονοκέφαλος και η ανορεξία, ίσως «κρύβουν» από πίσω κάτι σοβαρότερο από ένα κοινό κρυολόγημα, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις άμεσα από πού προέρχονται. Ακριβώς αυτή τη δυνατότητα σου παρέχουν τα διαγνωστικά κέντρα Affidea, καθώς σου επιτρέπουν να πραγματοποιήσεις ένα rapid test γρίπης στην τιμή των 10 ευρώ ή έναν μοριακό έλεγχο γρίπης με τη μέθοδο PCR στην τιμή των 47 ευρώ. Μάλιστα, με το τεστ γρίπης μέσω της μεθόδου PCR συνταγογραφείται, μέσω του ΕΟΠΠΥ. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως η μέθοδος PCR είναι ο πιο ακριβής και έγκυρος τρόπος για να διαπιστώσεις αν νοσείς, ώστε να λάβεις άμεσα και την κατάλληλη θεραπεία. Η λήψη γίνεται από ένα εξειδικευμένο, έμπειρο προσωπικό σε δείγματα του ανώτερου αναπνευστικού, ρινικό, ρινοφαρυγγικό ή φαρυγγικό, διασφαλίζοντας την ασφαλέστερη ανίχνευση του ιού.

ADV_AFFIDEA_Queen.gr-_final_html_7c144c53c44d170d.jpg

Πώς θα γνωρίζεις αν τα συμπτώματα οφείλονται στην COVID-19 ή την εποχική γρίπη

Μπορεί λοιπόν η εποχική γρίπη να επανέρχεται δυναμικά, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να επαναπαύεσαι με τον κορωνοϊό, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί μία σοβαρή απειλή για την υγεία μας. Και επειδή τα συμπτώματα ανάμεσα στις δύο λοιμώξεις είναι αρκετά κοινά, παρότι η βαρύτητα και οι επιπλοκές που παρουσιάζουν διαφέρουν σημαντικά, μην παραλείψεις να πραγματοποιήσεις έναν ταυτόχρονο έλεγχο γρίπης και κορωνοϊού στα διαγνωστικά κέντρα Affidea, τουλάχιστον μέσα στις πρώτες πέντε μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, ώστε να λάβεις τα αποτελέσματα της εξέτασής σου σε 30 με 45 λεπτά. Πιο αναλυτικά, με 17 ευρώ μπορείς να εξασφαλίσεις ένα πλήρες πακέτο ταυτόχρονης ανίχνευσης εποχικής γρίπης και κορωνοϊού, το οποίο περιλαμβάνει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου γρίπης για τα στελέχη Α και Β, καθώς και τεστ ανίχνευσης αντιγόνου έναντι του ιού SARS–CoV-2 (Rapid test), το οποίο διενεργείται με πιστοποιημένα αντιδραστήρια. Βέβαια, αν έχεις παιδιά, να ξέρεις πως υπάρχει ένα πολύ προνομιακό πακέτο, το οποίο σου προσφέρει τεστ ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test) για 3 άτομα στην τιμή των 18 ευρώ, ενώ για τα 4 άτομα σου παρέχεται στην τιμή των 22 ευρώ.

ADV_AFFIDEA_Queen.gr-_final_html_3ed569fde9b92bf7.jpg

Κλείνοντας, να ξέρεις πως αν θες να προγραμματίσεις ένα ραντεβού για να πραγματοποιήσεις μία εξέταση, μπορείς να το κάνεις ηλεκτρονικά μέσω του online booking, να τηλεφωνήσεις στο διαγνωστικό κέντρο Affidea που σε εξυπηρετεί καλύτερα, αφού βρεις τον αριθμό μέσα από τον κατάλογο των διαγνωστικών κέντρων, να στείλεις ένα email στο info.gr@affidea.com ή στο email του κέντρου που σε ενδιαφέρει να πραγματοποιήσεις την εξέτασή σου. Να είσαι σίγουρη πως αυτή είναι η πιο αποτελεσματική κίνηση, όχι μόνο για να προφυλάξεις την υγεία σου, αλλά και για να προστατεύσεις τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.