4 αλλαγές για να καλυτερεύσεις την υγεία σου από το 2023

Πατούλια Κατερίνα
4 αλλαγές για να καλυτερεύσεις την υγεία σου από το 2023

4 αλλαγές, 4 κινήσεις για να σε βρει το 2023 πιο υγιή, πνευματικά και σωματικά.

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Μήπως ήρθε η χρονιά να βάλεις τον εαυτό σου και την υγεία σου πάνω από όλα;

https://www.instagram.com/p/CmUeZRZLEWA

Η Ελένη Πετρουλάκη έκανε την αρχή και τόνισε όσα πρέπει να κάνουμε φέτος.

«Θα σας θέσω το εξής ερώτημα και θα ήθελα να μου απαντήσετε ειλικρινά. Αυτή την χρονια που πέρασε τι κάνατε για εσάς; Πόσο σας φροντίσατε; Πόσο ασχοληθήκατε με τον εαυτό σας, με το σώμα σας, με την υγεία σας; Με την ψυχική σας ισορροπία και ηρεμία; Υπήρξε χρόνος η απλά μόνο για τους άλλους; Και δεν εννοώ μόνο ότι έχει να κάνει με την φροντίδα των παιδιών και τις ευθύνες αλλά άλλες υποχρεώσεις που πολλές φορές μας κάνουν να είμαστε αναβλητικοι σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική μας φροντίδα. Αυτή την χρονια λοιπόν που είναι προ των πυλών αναθεωρήστε κάποια πράγματα και βάλτε προτεραιοτητα ΕΣΑΣ.. Ναι ΕΣΕΝΑ!

Να νιώσεις όμορφα με σένα, να σε φροντίσεις με πολύ αγάπη και να αποκτήσεις φουλ ενέργεια γεμίζοντας τις μπαταρίες σου στο μαξιμουμ για να μπορείς να δώσεις.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

Φτιάξε μια σωστή ρουτίνα ύπνου.

Ένα από τα ευκολότερα και καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου είναι να δώσεις προτεραιότητα στην επίτευξη μεγαλύτερης ποιότητας ύπνου - επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ, και να το κάνεις με συνέπεια. Κάνε ότι μπορείς για να φτιάξεις τη μέρα σου κατά αυτόν τον τρόπο, ώστε να πηγαίνεις στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε πρωί. Το σώμα μας επιζητά συνέπεια και αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να ξυπνάς αναζωογονημένη κάθε μέρα.

Φάε περισσότερο ψάρι

Το American Heart Association συνιστά όλοι να τρώμε δύο μερίδες ψαριών την εβδομάδα: τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τους είναι εξαιρετικά για την υγεία της καρδιάς. Τα ψάρια είναι επίσης πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, βιταμίνη D και ασβέστιο.

Κάνε 5 λεπτά βαθιές αναπνοές

Αυτό το απλό έργο βοηθάει στην ανακούφιση του άγχους, στην αύξηση της χαλάρωσης και μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σου πίεση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βαθιά αναπνοή μέσω της μύτης (έναντι του στόματος) ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και τη συμπεριφορά, όπως η διάκριση φόβου και η ανάκτηση μνήμης.

Κάνε αποχή από τα social media

Το πιο δύσκολο αλλά το πιο χρήσιμο. Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν τις αρνητικές παρενέργειες της καθημερινής χρήσης των social media. Δεν μας εμποδίζουν μόνο να αλληλεπιδράμε με τους πραγματικούς ανθρώπους σε καθημερινή βάση, μπορεί να προκαλέσουν επίσης άγχος και κατάθλιψη.

Αν έχεις λευκά σημάδια στα νύχια ίσως πρέπει να κοιτάξεις τη διατροφή σου