Πώς θα απολαμβάνεις μία δραστήρια καθημερινότητα, χωρίς να νιώθεις διαρκώς κόπωση

Πώς θα απολαμβάνεις μία δραστήρια καθημερινότητα, χωρίς να νιώθεις διαρκώς κόπωση

Αν απολαμβάνεις μία πολυάσχολη καθημερινότητα και ο περίγυρός σου σε θαυμάζει για το γεγονός πως είσαι αεικίνητη, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσένα.

Για εσένα που μερικές φορές σκέφτεσαι να αναβάλλεις μία υποχρέωση λόγω κούρασης, για εσένα που είσαι δραστήρια, αλλά ανησυχείς πως οι «μπαταρίες» σου δεν αρκούν για να φέρεις εις πέρας το πρόγραμμά σου.

Εσύ, λοιπόν, που θέλεις να παραμείνεις δραστήρια, χωρίς να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου, είναι σημαντικό να διαμορφώσεις μία καθημερινότητα που θα υποστηρίζει το σώμα και το μυαλό σου. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συνήθειες που αξίζει να εντάξεις στην ημέρα σου, ώστε να απολαμβάνεις τον δραστήριο τρόπο ζωής που σε εκφράζει και φυσικά, μία καλύτερη ζωή.

Καταπολέμησε τις απρόβλεπτες ακεφιές μέσω της διατροφής σου

Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που καταπονεί το σώμα και το μυαλό σου, είναι λογικό να νιώθεις κακόκεφη, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Αυτό συμβαίνει διότι τα αποθέματα ενέργειάς σου μειώνονται, με αποτέλεσμα το σώμα και οι νοητικές λειτουργίες να εξασθενούν. Ωστόσο, εμπλουτίζοντας τη διατροφή σου με τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως το κοτόπουλο, ο αρακάς, ο σολομός και το αβοκάντο, σίγουρα θα δεις διαφορά. Πιο αναλυτικά:

  • Η βιταμίνη Β1 μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, ενώ συμβάλλει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Η βιταμίνη Β3 προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό και περιορίζει συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος
  • Η βιταμίνη Β6 βελτιώνει την υγεία των ματιών και την ποιότητα του ύπνου σου, ενισχύοντας την παραγωγή μελατονίνης
  • Η βιταμίνη Β12 βοηθά στη μείωση της κόπωσης και υπάρχει κυρίως σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης

Η συμβουλή μας: Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο αξίζει να επενδύσεις σε τροφές που περιλαμβάνουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και στο B Complex timed release της Quest, το οποίο περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12, βελτιώνει τις νοητικές επιδόσεις και τη διάθεσή σου, ενώ σου προσφέρει περισσότερη ενέργεια. Θα μπορούσες, βέβαια, να επιλέξεις και το αναβράζον συμπλήρωμα διατροφής Active, το οποίο συνδυάζει τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β με την καφεΐνη και την ινοσιτόλη, για άμεση απελευθέρωση ενέργειας.

1670313281272-42447761-image003.png

Μην παραβλέπεις την τακτική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πονοκέφαλοι, κακή διάθεση, ανεπιθύμητες ζαλάδες. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που προδίδουν πως δεν ενυδατώνεσαι επαρκώς. Ειδικότερα αν ακολουθείς ένα καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εντατικά workout, κατά τη διάρκεια των οποίων ο οργανισμός σου χάνει μεγάλες ποσότητες υγρών, η ενυδάτωσή σου οφείλει να είναι προτεραιότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό:

  • Είναι αυτό που μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικού του οργανισμού
  • Προστατεύει τον εγκέφαλο, αφού το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από νερό

Η συμβουλή μας: Αυξάνοντας την ποσότητα νερού που καταναλώνεις, ο οργανισμός θα αναπληρώνει τα υγρά που χάνει και δεν θα ζορίζεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις σου. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επενδύσεις στις αναβράζουσες ταμπλέτες Electrolytes της Quest, οι οποίες περιλαμβάνουν 8 βιταμίνες και 5 μέταλλα. Και αυτό διότι οι ηλεκτρολύτες συμβάλλουν στην κυκλοφορία του νερού στο σώμα και στην παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα του οργανισμού.

Επένδυσε σε έναν χορταστικό ύπνο που ξεκουράζει το μυαλό και το σώμα

Ο ύπνος που απολαμβάνεις το βράδυ καθορίζει το πώς θα κυλήσει η επόμενη ημέρα. Διότι αν δεν έχεις καταφέρει να συμπληρώσεις τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου, πώς θα αντεπεξέλθεις στο οκτάωρο του γραφείου ή την προπόνηση; Μπορεί για άτομα όπως ο Elon Musk ο ύπνος να είναι χάσιμο χρόνου όμως, για εσένα είναι απαραίτητος για μία καλύτερη ζωή. Και υπάρχουν δύο λόγοι που το επιβεβαιώνουν:

  • Ο ύπνος σου επιτρέπει να αποβάλλεις με φυσικό τρόπο το στρες
  • Ο ύπνος προάγει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, βοηθά το μυαλό να διαχειρίζεται τις πληροφορίες που συλλέγει και να δημιουργεί μνήμες

Η συμβουλή μας: Αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, να ξέρεις πως μία ωφέλιμη ρουτίνα ύπνου, η οποία περιλαμβάνει ένα ζεστό ντους, ένα ελαφρύ γεύμα και λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο, είναι αυτό που χρειάζεσαι να για να απολαμβάνεις κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα.

1670313296043-108299626-image005.jpg

Βάλε στην καθημερινότητά σου τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης

Η γυμναστική είναι το Α και το Ω για να είσαι υγιής και να παραμένεις δραστήρια. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως θα γίνεις gym freak από τη μία μέρα στην άλλη. Αρκεί να βάλεις το τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα ή το ποδήλατο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου, για να ανακαλύψεις τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Σε ανακουφίζει από το άγχος
  • Σε βοηθά να διαχειρίζεσαι το στρες που συσσωρεύεις κατά τη διάρκεια της μέρας
  • Σε χαλαρώνει με φυσικό τρόπο και σου προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ύπνου

Η συμβουλή μας: Μην αφήνεις το πολυάσχολο πρόγραμμά σου, να σου στερεί την απόλαυση μίας ήπιας ή λίγο πιο έντονης προπόνησης. Προσφέροντας στον εαυτό σου ένα αναζωογονητικό workout και εντάσσοντας στη διατροφή σου το Fero Q-Life της Quest με γεύση πορτοκάλι και μέλι, το οποίο περιλαμβάνει σίδηρο, βιταμίνες B και C, θα ταλαιπωρείσαι λιγότερο από την ατονία και την εξάντληση. Βέβαια, υπάρχει και η πολυβιταμίνη Super Once A Day, που περιέχει βιταμίνες A, B, Ε, σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή φυσική κατάσταση του οργανισμού σου.

1670313314867-706186647-image007.jpg

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Επένδυσε στους «συμμάχους» που σου προσφέρει η Quest, μία εταιρεία με 40 χρόνια εμπειρίας, έρευνας και καινοτομίας στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής άριστης ποιότητας. Διότι πρόκειται για «συμμάχους» με αποδεδειγμένα αποτελεσματική δράση, που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις την καλύτερη ζωή και τη δραστήρια καθημερινότητα που θέλεις.