Κοιμάσαι γυμνή; Ο λόγος που αν κοιμάσαι δίχως ρούχα μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου

Κοιμάσαι γυμνή; Ο λόγος που αν κοιμάσαι δίχως ρούχα μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου
Pexels

Μια γιατρός εξηγεί γιατί το να κοιμάσαι γυμνή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της Εποχιακής Συναισθηματικής Διαταραχής (SAD).

Καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο κρύος, πολλοί άνθρωποι τυλίγονται όλο και με περισσότερα σκεπάσματα προκειμένου να παραμείνουν ζεστοί τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Σε σχετικά με ρούχα νέα τώρα, και μία ειδικός ισχυρίστηκε ότι το να κοιμόμαστε γυμνοί μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία και ευεξία μας.

Η γιατρός και ειδικός ύπνου Katherine Hall εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από το γυμνό snoozing, με το μεγαλύτερο να είναι ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ειδικότερα, η ειδικός είπε: «Όταν κοιμάσαι η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται ανεξάρτητα, αλλά ο γυμνός ύπνος εμποδίζει τα ρούχα όπως κάλτσες ή σφιχτές πιτζάμες να περιορίζουν τη ροή του αίματος. Να θυμάσαι ότι η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιά και τους μυς».

Σύμφωνα με το Northern Illinois Vein Clinic, η καλή κυκλοφορία σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε υγιή ροή αίματος και οξυγόνου σε όλο το σώμα -επιτρέποντας στα όργανά μας να λειτουργούν σωστά.

Μύες και οστά: Πώς να τα φροντίσεις και να τα προστατεύσεις για να είσαι πάντα δραστήρια

Η ειδικός στον ύπνο, η οποία συνεργάζεται με τον πωλητή κρεβατιών Happy Beds, πρόσθεσε ότι το να γδυθείς στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σου, η οποία είναι πάντα υψηλότερη όταν δεν είσαι καλά. Είναι επίσης ευεργετικό για την υγεία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, πρόσθεσε η Dr Hall.

«Για τους άνδρες, μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα και για τις γυναίκες, θα μειώσει την πιθανότητα λοιμώξεων που προκαλούνται από άβολα εσώρουχα».

Η ειδικός, η οποία ειδικεύεται στη θεραπεία της αϋπνίας, εξήγησε ότι το να είσαι γυμνός και να επιλέξεις τη γυμνή οδό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ωκυτοκίνης που μπορεί να καταπολεμήσει τα συναισθήματα της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής (SAD).

Καρότα και ακόμα 5 κατάλληλες τροφές πριν τον ύπνο που θα σε βοηθήσουν να ζεσταθείς

Το SAD είναι ένας τύπος κατάθλιψης που έρχεται και φεύγει με εποχιακό μοτίβο, αλλά συχνά συνδέεται με τους ψυχρότερους μήνες.

Η διαταραχή της διάθεσης συνήθως αρχίζει και τελειώνει περίπου την ίδια ώρα κάθε χρόνο, με συμπτώματα που συνήθως ξεκινούν το φθινόπωρο και συνεχίζονται μέχρι τους χειμερινούς μήνες.

Γιατί κάποιες φορές ο υγιής νους είναι και θέμα διατροφής και θα στο αποδείξουμε!

Σύμφωνα με την ειδικό ύπνου, η επαφή δέρμα με δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού. Ωστόσο, η Dr Hall επισημαίνει τους περιορισμούς του να κοιμάσαι γυμνός, συμπεριλαμβανομένου του ότι πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου πιο συχνά καθώς όπως εξήγησε:

«Όταν κοιμάσαι γυμνός, δυστυχώς αφήνεις περισσότερα βακτήρια στα σεντόνια σου. Περισσότερα βακτήρια στα σεντόνια σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις μεγαλύτερο κίνδυνο να μαζέψεις μικρόβια ενώ κοιμάσαι γυμνός. Το να κοιμάσαι γυμνός είναι υπέροχο, αλλά είναι πάντα καλύτερο στο δικό σου κρεβάτι. Όταν κοιμάσαι κάπου αλλού, όπως ένα ξενοδοχείο, μην αποχωρίζεσαι τις πιτζάμες».