Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη θερμοφόρα στην προσπάθειά μας να ζεσταθούμε

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη θερμοφόρα στην προσπάθειά μας να ζεσταθούμε
Getty Images

Κίνδυνοι για σοβαρά εγκαύματα, εξανθήματα και ουλές. Ποιος ο σωστός τρόπος χρήσης της μαγικής θερμοφόρας.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις θερμοφόρες προκειμένου να ζεσταθούν λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, οι ειδικοί προειδοποιούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι κίνδυνοι από τη χρήση θερμοφόρας είναι στην πραγματικότητα σχετικά συνηθισμένοι με το Συμβούλιο Υγείας του Πανεπιστημίου του Swansea Bay να έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιου είδους εγκαύματα περίπου 30 φορές το χρόνο.

Οι θορυβώδεις γείτονες είναι ο «πιο ενοχλητικός» ήχος και μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας

Μιλώντας στο The Mirror, η Dr Deborah Lee, Dr Fox Online Pharmacy, προειδοποίησε ότι εάν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα, οι θερμοφόρες μπορεί να οδηγήσουν σε εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού που συχνά επηρεάζουν το δέρμα στη βουβωνική χώρα και στα πόδια.

Hot Therapy Woman
Model. (Photo By BSIP/UIG Via Getty Images)

Οι τραυματισμοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα και στους μυς και αυτά με τη σειρά τους να επηρεάσουν την ικανότητα βάδισης, βεβαίως βεβαίως. Η παρατεταμένη χρήση θερμοφόρων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα εξάνθημα γνωστό ως ερύθημα ab igne- το οποίο χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, υπέρχρωση και ουλές στο σημείο που τις χρησιμοποιούμε. και αυτό είναι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με την ειδικό, εάν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι καινούργια ή κατασκευασμένη από καουτσούκ καλής ποιότητας με σωστή σφράγιση.

Καλά θα πάει κι αυτό: Πώς να συνέλθεις από το hangover ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι

Η Lee είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ποιότητα θερμοφόρας, ότι την προσέχετε και πως χρησιμοποιείτε σωστά τοποθετημένο το κάλυμμά της».

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούμε βραστό νερό σε θερμοφόρα

Η ειδικός συνιστά: «Γεμίστε το μπουκάλι ζεστού νερού με νερό που είναι καυτό – αλλά όχι βραστό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε νερό στον βραστήρα, αλλά περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Αποφύγετε το καυτό νερό από τη βρύση, επίσης».

«Κρατήστε τη θερμοφόρα σε όρθια θέση με τον αντίχειρα και τα δάχτυλά σας γύρω από το λαιμό, γεμίζοντάς τη αργά και προσέχοντας, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να εκτοξευθεί πίσω προς το μέρος σας», λέει αναφορικά με την ποσότητα νερού που θα πρέπει να έχει.

Στη συνέχεια η Dr Deborah πρόσθεσε: «Γεμίστε τη θερμοφόρα μόνο κατά τα δύο τρίτα και βεβαιωθείτε ότι διώχνετε το ένα τρίτο του αέρα πιέζοντας με πολλή προσοχή. Βιδώστε καλά το καπάκι για να μην υπάρχει διαρροή νερού».

Αντί να τοποθετούμε αμέσως τη θερμοφόρα στο σώμα μας, η ειδικός συνιστά να βάλουμε τη θερμοφόρα πρώτα στο κρεβάτι σας ή στον καναπέ και στη συνέχεια να έρθουμε σε επαφή μαζί της.

Αυτό σημαίνει, να μην τη σφίγγουμε πολύ, να μην καθόμαστε πάνω της, να μην τη βάζουμε στο πλυντήριο και γενικά να μην κάνουμε κατάχρηση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Οποιοδήποτε λάθος, μπορεί να οδηγήσει σε σχίσιμο, διαρροή ή έκρηξη της θερμοφόρας. Τονίζει επίσης, πως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε για παραπάνω από δύο χρόνια καθώς το καουτσούκ αποσυντίθεται με την πάροδο των ετών.

Τέλος, αν και αυτονόητο, η ειδικός επισημαίνει πως δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη θερμοφόρα στο φούρνο μικροκυμάτων.