Το hack που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στο TikTok & θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς αμέσως

Το hack που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στο TikTok & θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς αμέσως
Pexels

Αυτή είναι η ακριβής θερμοκρασία που πρέπει να έχει το υπνοδωμάτιό σου και αυτός είναι ο λόγος.

Σύμφωνα με έναν ειδικό στο θέμα του ύπνου, ένα hack που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στο TikTok ότι διατηρεί το υπνοδωμάτιό μας σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία είναι και αυτό που ίσως λειτουργεί πραγματικά και μπορεί -όντως- να βοηθήσει όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Μήπως δυσκολεύεσαι κι εσύ να κοιμηθείς το βράδυ; Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ο Ιανουάριος είναι ο χειρότερος μήνας για ύπνο, με σχεδόν τους μισούς ανθρώπους παγκοσμίως να μην ξεκουράζονται αρκετά.

Γιατί πρέπει να αποφεύγεις να κοιμάσαι μπρούμυτα και πώς να αποφύγεις τον πόνο στην πλάτη

Το NHS συνιστά στους ενήλικες να κοιμούνται μεταξύ επτά και εννέα ωρών κάθε βράδυ, αλλά σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν οι ειδικοί στη βοτανολογία Cannabotech, μόνο ο μισός πληθυσμός (56%) το καταφέρνει τον Ιανουάριο.

Στα πιο πρακτικά νέα τώρα, ο Max Stevens, ένας ειδικός στον ύπνο από το The Checklist, εξέτασε τα πιο δημοφιλή hacks ύπνου στο TikTok και βρήκε ποια είναι τα πιο χρήσιμα. Ένα hack που προτείνει ο Max είναι να διατηρούμε την κρεβατοκάμαρά μας σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία ώστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να κοιμηθεί πιο γρήγορα.

Είναι δελεαστικό να διατηρεί κανείς την κρεβατοκάμαρά του καθαρή και ζεστή, αλλά στην πραγματικότητα το κομμάτι της ζέστης μπορεί να μην είναι η καλύτερο ιδέα όταν πρόκειται για ποιοτικό ύπνο.

Ο χρήστης του TikTok Bobby, ο οποίος δημοσιεύει περιεχόμενο με το όνομα χρήστη @Bobbbaaaay, μοιράστηκε πρόσφατα ένα βίντεο με επτά τρόπους ώστε να ενισχύσουμε την ποιότητα του ύπνου μας. Η πρώτη του συμβουλή ήταν να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου μεταξύ 18 και 20 βαθμών Κελσίου.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ζεστάνουμε όσο και όπως μπορούμε το δωμάτιο που ξεκουραζόμαστε κατά την περίοδο του χειμώνα αλλά σύμφωνα με τον Max, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική μας υγεία.

Ο Max είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η συμβουλή είναι υπέροχη. Το σώμα σας χρειάζεται ένα δροσερό περιβάλλον για να αποκοιμηθεί και η διατήρηση της θερμοκρασίας μεταξύ 18 και 20 βαθμών είναι η τέλεια θερμοκρασία και για ποιοτικό ύπνο».

Τα 2 βασικά λάθη που προκαλούν hangover & πρέπει να σκεφτούμε πριν καταναλώσουμε αλκοόλ

«Πιο δροσερό ή πιο ζεστό περιβάλλον σημαίνει ότι μπορεί να επηρεαστεί η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε τους πιο ζεστούς μήνες».

Σύμφωνα με τη Δρ Eileen που ειδικεύεται στον βελονισμό και μοιράζεται πολλά tips στο TikTok (@anew.acu), το τρίψιμο των σημείων πίεσης στο σώμα μας μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αντιμετωπίσουμε την αϋπνία.

Η ειδικός, συμβουλεύει τους ανθρώπους το εξής: «Πιέστε ελαφρά στο εσωτερικό του αντιβραχίου, μόλις δύο ίντσες πάνω από τον καρπό. Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά πιέστε το σημείο και πάρτε βαθιές αναπνοές. Εφαρμόστε σταθερή αλλά άνετη πίεση. Μετακινήστε τον αντίχειρά σας σε κυκλική κίνηση και πάρτε δέκα βαθιές αναπνοές ενώ ασκείτε πίεση. Στη συνέχεια αλλάξτε καρπό και επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές».

Πεπτικό σύστημα: Η σημασία της πέψης για την ποιότητα ζωής και την ευεξία σου

Ο Max για την εν λόγω μέθοδο είπε το εξής: «Η επιστήμη της χρήσης του βελονισμού για να βοηθήσει στον ύπνο είναι περιορισμένη, όλες οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι μικρές σε μέγεθος και ανεπαρκείς. Αυτό που συμβαίνει με αυτή την τακτική είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να λένε ότι δεν λειτουργεί και πιστεύω πως αποτελεί μέθοδο που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει κάποιους».

«Το αν το τρίψιμο των σημείων πίεσης έχει κάποια επίδραση στην καρδιά παραμένει άγνωστο, ωστόσο έχει βάση ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προς το κομμάτι του ύπνου καθώς θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να αδειάσετε το μυαλό σας την ώρα που εκτελείτε τις μικρές κινήσεις που με τη σειρά τους σας κάνουν να νυστάζετε».